Επιστημονική ομάδα
-
Επιστημονικός υπεύθυνος
Δρ. Γεροδήμος Βασίλειος, Αναπληρωτής Καθηγητής-ΠΘ (bgerom@pe.uth.gr)
Ο Βασίλης Γεροδήμος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Αθλοπαιδιών του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σπούδασε στο τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου πήρε το πτυχίο του (1994) και το διδακτορικό του δίπλωμα (PhD, 2002). Από το 1999 έως το 2003 δίδαξε μαθήματα (ΠΔ 407/80) σχετικά με την προπονητική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, ενώ από το 2003 έως σήμερα διδάσκει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα σχετικά με το σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αξιολόγηση προγραμμάτων άσκησης και προπόνησης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Έχει γράψει τέσσερα (4) βιβλία, έχει παρουσιάσει περισσότερες από 100 μελέτες σε διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 50 μελέτες σε ξενόγλωσσα και ελληνικά περιοδικά σχετικές με τη φυσική κατάσταση, τις αθλοπαιδιές, την αξιολόγηση και την υγεία με περισσότερες από 300 ετεροαναφορές σχετικά με το έργο του στη διεθνή βιβλιογραφία. Επίσης έχει καθοδηγήσει επιστημονικά 5 ερευνητικά προγράμματα (ύψος χρηματοδοτήσεων >600.000€) και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 14 ως επιστημονικός συνεργάτης. Είναι κριτής σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων άσκησης για την προαγωγή της υγείας, στην αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης στο μαζικό και αγωνιστικό αθλητισμό, στις επιδράσεις της άσκησης με δόνηση στον ανθρώπινο οργανισμό και στην ισοκινητική και ισομετρική αξιολόγηση.
Τέλος είναι έμπειρος προπονητής φυσικής κατάστασης και έχει εργαστεί σε πολλές ομάδες καλαθοσφαίρισης υψηλού επιπέδου (Α1 κατηγορία) στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Περισσότερα: www.vgerodimos.gr
-
Βαλούρδου Στυλιανή, MSc,
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος (s.valourdou@hotmail.com)
Η Στέλλα Βαλούρδου είναι πτυχιούχος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής, με μεταπτυχιακό τίτλο στο τμήμα Διατροφής και Άσκησης του ίδιου πανεπιστημίου. Κατά το διάστημα 2005-2009, παρακολουθούσε διατροφικά ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα και σακχαρώδη διαβήτη, στο Λιπιδαιμικό Εξωτερικό Ιατρείο του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Έχει επίσης υποστηρίξει διαιτολογικά, άτομα που υποβλήθηκαν σε χειρουργείο για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, συνεργαζόμενη με τον χειρουργό κ. Παππή Χαρίλαο. Από το 2008 είναι επιστημονική συνεργάτης- διαιτολόγος της ακαδημίας μπάσκετ BAC. Πλήθος εργασιών και άρθρων που έχει επιμεληθεί, έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια διαιτολογίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιπλέον διοργανώνει και συμμετέχει σε ομιλίες δήμων, πολιτιστικών συλλόγων και αθλητικών σωματείων. Από το 2008 διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής.
-
Βασιλοπούλου Θεοδώρα, MSc,
Φυσικοθεραπεύτρια - Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, (vasilop13@yahoo.gr)
Η Θεοδώρα Βασιλοπούλου είναι Φυσικοθεραπεύτρια κι εργάζεται στο ιδιωτικό της Εργαστήριο στο Βόλο. Είναι Πτυχιούχος των τμημάτων Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2003) και ΤΕΦΑΑ-ΠΘ (2009). Έκανε τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Άσκηση και Υγεία» (2010). Έχει ειδικευτεί στη Χειροθεραπεία (Manual Therapy κατά Kaltenborn- Evjenth), καθώς επίσης και στη Δια Χειρός Λεμφική παροχέτευση (Manual Lymph Drainage κατά Vodder). Έχει ολοκληρώσει σειρά σεμιναρίων του Kinesiotaping Association, Πρώτων Βοηθειών (EMP EUR Medic First Aid), Halliwick καθώς επίσης και Clinical Pilates. Επίσης έχει διδάξει το μάθημα της Εργομετρίας στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας (2011-2012) και είναι υπεύθυνη των μαθημάτων Pilates και Aerobic στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών και Φυσικής Αγωγής του Τ.Ε.Ι. Λάρισας (2012 έως σήμερα). Τέλος έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σε συνέδρια και σεμινάρια, δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα και ελληνικά περιοδικά και έχει συμμετοχή σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα.
-
Δρ. Βογιατζής Ιωάννης,
Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών (gianvog@phed.uoa.gr)
Ο Ιωάννης Βογιατζής είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από το TEΦAA Αθηνών το 1990, πήρε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Sheffield (MSc, 1992) και το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης (PhD, 1995). Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει τις βιολογικές προσαρμογές ασθενών που συμμετέχουν σε πρόγραμμα αναπνευστικής αποκατάστασης, τους παράγοντες που επηρεάζουν την ικανότητα για άσκηση σε υγιείς, αθλητές και ασθενείς. Επίσης οργανώνει & διδάσκει σε προπτυχιακό επίπεδο, μαθήματα ειδικότητας & επιλογής στην ιστιοπλοΐα και μάθημα επιλογής με τίτλο «Άσκηση στο Νερό στις Καρδιοαναπνευστικές Παθήσεις», αλλά και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, μάθημα επιλογής με τίτλο «Κλινική Εργοσπιρομετρία & Αποκατάσταση Παθήσεων» του ΠΜΣ Βιολογία της Άσκησης. Επιβλέπει πληθώρα διδακτορικών και μεταπτυχιακών διατριβών στο πεδίο των αναπνευστικών παθήσεων, της κλινικής άσκησης και αποκατάστασης. Οι δημοσιεύσεις του παρουσιάζονται σε έγκριτα ξενόγλωσσα περιοδικά (51), ενώ έχει την ιδιότητα του Γραμματέα στην ομάδα Rehabilitation & Chronic Care της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας και είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής (Editorial Board) των περιοδικών Journal of Applied Physiology, Respiratory Physiology & Neurobiology.
-
Δρ. Βράμπας Ιωάννης,
Καθηγητής-ΑΠΘ (ivrabas@phed-sr.auth.gr)
Ο Βράμπας Ιωάννης είναι Καθηγητής Εργοφυσιολογίας στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σερρών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Queens College of the City University of New York, τις διδακτορικές του σπουδές στο University of Florida στο γνωστικό αντικείμενο της Εργοφυσιολογίας, και τις μεταδιδακτορικές του σπουδές στο August Krogh Institute of University of Copenhagen. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 50 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και έχει παρουσιάσει πάνω από 100 εργασίες σε συνέδρια. Το έργο του έχει αναφερθεί σε περισσότερα από 400 δημοσιευμένα άρθρα και υπηρετεί ως κριτής σε πολλά περιοδικά στον τομέα της φυσιολογίας της άσκησης και της αθλητικής επιστήμης. Είναι διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του ΤΕΦΑΑ Σερρών - ΑΠΘ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Εργοφυσιολογίας του ίδιου τμήματος. Έχει διατελέσει πρόεδρος του τμήματος για 4 έτη, μέλος της συγκλήτου και μέλος της επιτροπής κοσμητόρων του ΑΠΘ. Το κύριο ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στις καρδιοαναπνευστικές και μυϊκές προσαρμογές στην άσκηση, καθώς επίσης και στο οξειδωτικό στρες στην άσκηση.
Ιστοσελίδα: http://exercisephysiologylab.weebly.com/prof-ioannis-s-vrabas.html
-
Γρίβας Γεράσιμος, MSc,
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής (grivasger@hotmail.com)
Ο Γρίβας Γεράσιμος είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τ.Ε.Φ.Α.Α Σερρών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε το 2007 από το Τ.Ε.Φ.Α.Α του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την ειδικότητα του Κλασικού Αθλητισμού. Το 2010 πήρε το μεταπτυχιακό του από το Τ.Ε.Φ.Α.Α του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με κατεύθυνση Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Επίδοσης ή Απόδοσης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην λειτουργία των σκελετικών μυών σε ανθρώπους και πειραματόζωα, στην εγκυρότητα της άσκησης ως οξειδωτικό ερέθισμα, στις επιδράσεις των ελευθέρων ριζών και των αντιοξειδωτικών κατά την άσκηση και στο εάν το πειραματόζωο είναι αξιόπιστο πειραματικό μοντέλο για τον άνθρωπο. Τέλος έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σε συνέδρια και σεμινάρια, και δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα και ελληνικά περιοδικά.
-
Δημητρακόπουλος Στέφανος,
Στρατιωτικός Ιατρός (stefan_dimitrakopoulos@yahoo.gr)
O Δημητρακόπουλος Στέφανος είναι στρατιωτικός ιατρός, Ψυχίατρος στην Α' Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική κλινική Αθηνών του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2004. Είναι επίσης τελειόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στα πεδία ενδιαφέροντός του ανήκουν η προληπτική ψυχιατρική, η κοινοτική ψυχιατρική, η ψυχιατρική γενετική και επιδημιολογία. Έχει συμμετάσχει σε κλινικά πρωτόκολλα και προγράμματα, στη δημοσίευση άρθρων και βιβλίων. Είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.
-
Δημόπουλος Κωνσταντίνος, MSc,
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής (kdimo@hotmail.gr)
Ο Δημόπουλος Κωνσταντίνος σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου πήρε το πτυχίο του με ειδίκευση «Ελληνικός Παραδοσιακός Χορός» και «Ορχηστική» (2006), καθώς και το μεταπτυχιακό του δίπλωμα με κατεύθυνση «Λαογραφία και Ανθρωπολογία του Χορού» (MSc, 2012). Από το 2012 ως σήμερα είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Ε.Κ.Π.Α. Στα πλαίσια των μεταπτυχιακών και των διδακτορικών του σπουδών διδάσκει μαθήματα στο Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Ε.Κ.Π.Α., στο βασικό έτος (2008-2011) και στην ειδικότητα (2008-2009 και 2012-2013), σχετικά με τον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό. Επίσης δίδαξε μαθήματα (Π.Δ. 407/80) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) σχετικά με τη διδακτική του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού (2008-2009). Τα ενδιαφέροντά του εστιάζονται στην ανθρωπολογία, τη διδακτική, τη σημειογραφία και τη μορφολογία του παραδοσιακού χορού. Έχει 9 ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια σχετικά με το χορό και την έρευνά του κυρίως σε επίπεδο ανθρωπο-κοινωνιολογικό. Από το 2005 διδάσκει χορό σε διάφορους συλλόγους.
-
Δρ. Δίπλα Κωνσταντίνα,
Λέκτορας-ΑΠΘ (kdipla@phed-srauth.gr)
Η κ. Δίπλα είναι λέκτορας (ΤΕΦΑΑ Σερρών-ΑΠΘ) και μέλος του εργαστηρίου Εργοφυσιολογίας και Βιοχημείας της Άσκησης. Στη διάρκεια των διδακτορικών της σπουδών (Temple, ΗΠΑ) εκπαιδεύτηκε στις κυτταρικές λειτουργίες του καρδιακού μυός σε συνθήκες υπερτροφίας/ατροφίας. Μελέτησε τη λειτουργία καρδιομυοκυττάρων ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια με μηχανική υποστήριξη της αριστερής κοιλίας. Έλαβε μέρος σε ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία και το Ινστιτούτο Υγείας (επιβλέποντες S.R. Houser & K.B. Margulies). Μετά τη συμπλήρωση των διδακτορικών της σπουδών, συνέχισε την ερευνητική της δραστηριότητα (Post Doc, Ιατρική σχολή, Temple) εξετάζοντας μηχανισμούς ομοιοστασίας ασβεστίου ατόμων με χρόνιες παθήσεις. Εργάστηκε στο Ινστιτούτο Καρδιοαγγειακής Έρευνας (Assistant Scientist, Temple) και έλαβε χρηματοδότηση από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία. Η κ. Δίπλα έχει >30 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά (h index 12 και >630 ετεροαναφορές) και είναι κριτής σε 11 επιστημονικά περιοδικά. Έλαβε το Professional Opportunity Award for Meritorious Research (Αμερικανική Εταιρεία Φυσιολογίας). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε μηχανισμούς αναστροφής χρόνιων παθήσεων με άσκηση.
Περισσότερα: http://www.phed-sr.auth.gr/el/staff.kdipla.phtml
-
Δρ. Ζαφειρίδης Ανδρέας,
Επίκουρος Καθηγητής-ΑΠΘ (zafeirid@phed-sr.auth.gr)
Ο Α. Ζαφειρίδης είναι επίκουρος καθηγητής και μέλος του εργαστηρίου Εργοφυσιολογίας και Βιοχημείας της Άσκησης (ΤΕΦΑΑ Σερρών, ΑΠΘ). Στη διάρκεια των διδακτορικών του σπουδών (Temple University, USA) εργάστηκε στο κέντρο πνευμονικής αποκατάστασης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και στο εργαστήριο Καρδιαγγειακής Έρευνας της Ιατρικής σχολής. Στη διδακτορική του διατριβή μελέτησε την απόκριση της λεπτίνης κατά την άσκηση και τη σχέση της λεπτίνης με την ενεργειακή δαπάνη, τις ορμόνες και το μεταβολισμό των υδατανθράκων και λιπών. Μετά την απόκτηση του διδακτορικού του εργάστηκε στο τμήμα έρευνας του Cooper University Hospital (NJ, USA) επιβλέποντας και διεξάγοντας βασικές και κλινικές μελέτες. Έλαβε μέρος σε ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, το Ινστιτούτο Υγείας και τις φαρμακευτικές εταιρίες. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα δίδαξε στο ΑΠΘ (από το 2000). Ο Α. Ζαφειρίδης έχει >35 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά (h index 12 και 595 ετεροαναφορές) και είναι κριτής σε επιστημονικά περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται (i) στην αξιολόγηση της απόδοσης και των προγραμμάτων άσκησης για την προαγωγή της υγείας και της αθλητικής επίδοσης και (ii) στις αιμοδυναμικές, καρδιαγγειακές, μεταβολικές και ορμονικές αποκρίσεις κατά την αερόβια άσκηση και την άσκηση με αντιστάσεις.
Περισσότερα: http://www.phed-sr.auth.gr/el/staff.zafeirid.phtml
-
Δρ. Ζουρμπάνος Νίκος,
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής (nzourba@pe.uth.gr)
Ο Δρ. Νικόλαος Ζουρμπάνοςαποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το 2002. Το 2003 πήρε μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας (Master of Science - M.Sc, in Applied Sport and Exercise Psychology) και το 2008 διδακτορικό τίτλο των Πανεπιστημίων Δημοκρίτειου και Θεσσαλίας. Το 2009-2013 συμμετείχε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής σε πρόγραμμα υγείας για την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας (FP7) ενώ από το 2013-2015 συμμετέχει σε πρόγραμμα ΘΑΛΗΣ ως μεταδιδακτορικός ερευνητής για την καταπολέμηση του καπνίσματος και του αλκοόλ μέσω της άσκησης. Tα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα μεγιστοποίησης της απόδοσης στη φυσική αγωγή και στον αθλητισμό και σε θέματα άσκησης και υγείας. Έχει δημοσιεύσεις και είναι κριτής σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά και είναι μέλος ξένων διεθνών επιστημονικών οργανισμών καθώς και του European Network of Young Specialists in Sport Psychology- ENYSSP (μέλος ΔΣ) και της Ελληνικής Εταιρείας Αθλητικής Ψυχολογίας (μέλος ΔΣ).
Περισσότερα: http://nikoszourbanos.weebly.com/index.html
-
Ζουρνατζή Ελένη, MSc,
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής (elzourna@pe.uth.gr)
Η Ελένη Ζουρνατζή σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από όπου πήρε το πτυχίο της (2005). Το 2007 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με ειδίκευση «Άσκηση & Ποιότητα Ζωής» (ΤΕΦΑΑ ΠΘ & ΔΠΘ). Από το 2008 έως σήμερα είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του Διατμηματικού Προγράμματος Σπουδών «Άσκηση & Ποιότητα Ζωής» των ΤΕΦΑΑ Π.Θ. & Δ.Π.Θ. Από το 2008 έως το 2013 διδάσκει μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (με το ΠΔ 407/80) σχετικά με τον αθλητικό τουρισμό, τη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων και την πετοσφαίριση. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο αθλητικό management και marketing και ειδικότερα σε ζητήματα ποιότητας υπηρεσιών, ικανοποίησης αθλητικών καταναλωτών και αφοσίωσης. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή 1 βιβλίου, έχει 7 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα και ελληνικά περιοδικά, και μεγάλο αριθμό ανακοινώσεων σε επιστημονικά συνέδρια σχετικά με θέματα οργανωσιακής συμπεριφοράς στον αθλητισμό. Επίσης έχει συμμετάσχει σε 6 ερευνητικά προγράμματα ως επιστημονικός συνεργάτης.
-
Δρ. Θεοδωράκης Ιωάννης,
Καθηγητής-ΠΘ (theodorakis@pe.uth.gr)
Ο Γιάννης Θεοδωράκης είναι μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης και καθηγητής Αθλητικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Διετέλεσε μεταξύ των άλλων αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2008-2012), εκλεγμένο μέλος του Managing Council of the European Society of Sport Psychology (1999-2003), πρόεδρος του τμήματός του (2000-2004 & 2006-8), πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Αθλητικής Ψυχολογίας (2004-2006), μέλος του Editorial Board του περιοδικού "Psychology of Sport and Exercise" (1999-2013), πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής (2008-2012) και εκδότης του περιοδικού «Αναζητήσεις στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό από το 2003 μέχρι σήμερα. Είναι πτυχιούχος φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και διδάκτορας της Ψυχολογίας της άσκησης και του αθλητισμού. Έχει δημοσιεύσει 22 βιβλία και κεφάλαια σε βιβλία σχετικά με τη φυσική αγωγή, τα σπορ και την ψυχολογία της άσκησης και του αθλητισμού, και περισσότερα από 150 άρθρα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Ειδικότερα ασχολείται με θέματα ψυχολογίας της άσκησης και υγείας, άσκησης και υγιεινών συμπεριφορών, της απόδοσης στα σπορ μέσω των στόχων και της αυτοομιλίας, των σχέσεων στάσεων και συμπεριφοράς, και της ψυχολογίας των αθλητικών τραυματισμών.
-
Δρ. Ιωακειμίδης Παναγιώτης,
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής (pitrain@phed.auth.gr)
Ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης είναι πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ του Α.Π.Θ. και έχει εργασθεί ως εκπαιδευτικός σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Απέκτησε το Μεταπτυχιακό τίτλο του Δ.Μ.Π.Σ στην Ανθρώπινη Απόδοση και υγεία με κατεύθυνση «Προπονητική Ομαδικών Αθλημάτων» και το 2012 στον ίδιο κύκλο σπουδών ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή. Εργάστηκε ως γυμναστής φυσικής κατάστασης σε αρκετές ομάδες ομαδικών αθλημάτων καθώς και ως προσωπικός γυμναστής. Έχει διδάξει ως αποσπασμένος Κ.Φ.Α στο Τ.Ε.Φ.Α.Α του Α.Π.Θ και για αρκετά χρόνια εργάστηκε ως υπεύθυνος των ΤΑΔ-ΕΤΑΔ και του Σχολικού Αθλητισμού στο Γ.Φ.Α. Ανατολικής Θεσ/νικης. Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σε συνέδρια και σεμινάρια, δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα και ελληνικά περιοδικά και έχει συμμετοχή σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην αξιολόγηση και ανάπτυξη της μυϊκής δύναμης, στο σχεδιασμό προγραμμάτων ανάπτυξης της φυσικής κατάστασης και άσκησης για την υγεία. Σήμερα εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη Β/θμια εκπαίδευση της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
-
Καραδήμου Κωνσταντίνα, MSc,
ΕΕΔΙΠ-ΠΘ (ckaradim@pe.uth.gr)
Η Καραδήμου Κωνσταντίνα υπηρετεί ως μέλος Ειδικού Εργαστηριακού και Διδακτικού Προσωπικού (ΕΕΔΙΠ) στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Τρίκαλα. Σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου πήρε το πτυχίο της το 1985 και το μεταπτυχιακό της δίπλωμα (MSc) το 2004. Από το 1993 διδάσκει στο Τ.Ε.Φ.Α.Α ως αποσπασμένη αρχικά και από το 2002 ως μέλος ΕΕΔΙΠ. Διδάσκει προπτυχιακά μαθήματα με αντικείμενα, την προαγωγή της φυσικής κατάστασης μέσω του αερόβιου χορού, τη διδασκαλία του ρυθμού για εμπέδωση κινητικών δεξιοτήτων, τις χορογραφίες προγραμμάτων «Γυμναστικής για Όλους» και τις εναλλακτικές μορφές άσκησης. Τα ερευνητικά και διδακτικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη χρήση του ρυθμού και της μουσικής για τη βέλτιστη εμπέδωση και απόδοση της ανθρώπινης κίνησης. Είναι υπεύθυνη της Χορογυμναστικής Ομάδας Αναψυχής του Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Π.Θ. η οποία εκπροσωπεί το τμήμα σε Φεστιβάλ «Γυμναστικής για όλους» στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
-
Δρ. Καραμπατζάκη Δέσποινα,
Εκπαιδευτικός-Ψυχολόγος (dkarabatzaki@hotmail.com)
Η Δέσποινα Καραμπατζάκη είναι εκπαιδευτικός και ψυχολόγος. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ. Έχει ασχοληθεί σε ερευνητικό επίπεδο με τη μελέτη των ταυτοτήτων του φύλου στο πλαίσιο της εκπαίδευσης χρησιμοποιώντας κυρίως ποιοτικές μεθοδολογικές προσεγγίσεις. Έχει συμμετάσχει σε προγράμματα παρέμβασης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανάπτυξη δεξιοτήτων προσωπικής ανάπτυξης, με τη διεύρυνση των ταυτοτήτων του φύλου στην εκπαίδευση. Έχει γράψει άρθρα σχετικά με τις διαδικασίες μετάβασης των εφήβων και έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων ψυχολογίας. Εργάζεται στο Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων. Παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε έφηβους και ενήλικες της σχολικής κοινότητας και υποστηρίζει δράσεις πρόληψης και παρέμβασης σχετικά με ψυχοκοινωνικά θέματα στο σχολικό πλαίσιο.
-
Δρ. Καρατζαφέρη Χριστίνα,
Επίκουρη Καθηγήτρια-ΠΘ (ck@pe.uth.gr)
Η Χριστίνα Καρατζαφέρη κατέχει Πτυχίο στην Επιστήμη της Φ.Α. και του Αθλητισμού από το ΕΚΠΑ (1993), καθώς και MSc από το Loughborough University (1996) και PhD από το Manchester Metropolitan University (2000) στο γνωστικό αντικείμενο της φυσιολογίας της άσκησης. Έχει πολύχρονη ερευνητική και διδακτική εμπειρία στο εξωτερικό (University of Edinburgh, University of California San Francisco, University of California Berkeley-Extension) και στην Ελλάδα όπου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στη Φυσιολογία της Άσκησης στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει λάβει διάφορα βραβεία αριστείας και έχει χρηματοδοτηθεί από διάφορες ανταγωνιστικές πηγές, ενώ το επιστημονικό της έργο ως τώρα έχει λάβει > 400 αναφορές (h=10, Scopus, Δεκ 2012).Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη φυσιολογία, μηχανική και μεταβολισμό του μυός, τις προσαρμογές του σκελετικού μυός, στην υποκινητικότητα και στο οξειδωτικό στρες, και στον σχεδιασμό παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της μυϊκής αδυναμίας και της παχυσαρκίας αλλά και την διατήρηση της ικανότητας για ανεξάρτητη διαβίωση σε άτομα με χρόνιες παθήσεις.
-
Καρατράντου Κωνσταντίνα, MSc,
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής (kokaratr@pe.uth.gr)
Η Καρατράντου Κωνσταντίνα σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από όπου πήρε το πτυχίο της (2008) και το μεταπτυχιακό της δίπλωμα με ειδίκευση «Άσκηση και Υγεία» (MSc, 2010). Από το 2010 έως σήμερα είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το 2010 έως το 2013 διδάσκει μαθήματα (με το ΠΔ 407/80) σχετικά με το σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αξιολόγηση προγραμμάτων άσκησης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων άσκησης για την προαγωγή της υγείας, στην αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης στο μαζικό και αγωνιστικό αθλητισμό και στις επιδράσεις της άσκησης με δόνηση στον ανθρώπινο οργανισμό. Έχει 12 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα και ελληνικά περιοδικά και 31 ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια σχετικές με τη φυσική κατάσταση, την αξιολόγηση και την υγεία. Επίσης έχει συμμετάσχει σε 6 ερευνητικά προγράμματα ως επιστημονικός συνεργάτης.
-
Δρ. Κέλλης Σπύρος,
Καθηγητής-ΑΠΘ (kellis@phed.auth.gr)
Ο Κέλλης Σπύρος είναι Καθηγητής Προπονητικής του ΤΕΦΑΑ του Α.Π.Θ. Διετέλεσε πρόεδρος και αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ και του ΤΕΦΑΑ-ΠΘ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Προπονητικής & Αθλητικής Απόδοσης. Είναι πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου του ΑΠΘ και επιστημονικός υπεύθυνος του Kέντρου Aθλητικής και Kινητικής Aξιολόγησης Metrisis. Διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο τη γενική προπονητική και μαθήματα επιλογής που σχετίζονται με την προπονητική. Έχει συγγράψει 9 βιβλία και έχει επιμεληθεί τη μετάφραση και έκδοση 35 βιβλίων. Έχει λάβει μέρος ως επιμορφωτής σε περισσότερα από 350 σεμινάρια αθλητικών ομοσπονδιών και σε 65 σχολές προπονητών της ΓΓΑ. Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε περισσότερα από 60 ελληνικά και διεθνή συνέδρια, έχει δημοσιεύσει σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά περισσότερες από 75 εργασίες με πάνω από 350 αναφορές και έχει συμμετάσχει με περισσότερες από 400 ανακοινώσεις σε συνέδρια. Τέλος διετέλεσε υπεύθυνος προπονητής φυσικής κατάστασης στην Εθνική Ομάδα ανδρών καλαθοσφαίρισης την περίοδο 1995-1999, ομοσπονδιακός προπονητής κλασικού αθλητισμού από το 1978-85 και υπεύθυνος προπονητής φυσικής κατάστασης σε ομάδες καλαθοσφαίρισης της Α1.
-
Δρ. Κήτας Γεώργιος,
Ιατρός Ρευματολόγος (g.d.kitas@bham.ac.uk)
Ο Γεώργιος Δ. Κήτας, φοίτησε στην Ιατρική Αθηνών και εξειδικεύτηκε στη Ρευματολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και πήρε τον διδακτορικό του τίτλο. Σήμερα είναι διευθυντής ρευματολογικών κλινικών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα. Είναι καθηγητής Ρευματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, Συμπεριφορικής Ρευματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, και Ρευματολογίας, Μυοσκελετικής Υγείας και Άσκησης στο Πανεπιστήμιο του Γούλβερχαμπτον. Επίσης είναι επισκέπτης καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, και στην Κλινική Mayo των ΗΠΑ. Συμμετέχει σε συντακτικές επιτροπές έξι διεθνών περιοδικών, είναι κριτής σε 35 περιοδικά και σε οργανισμούς χρηματοδοτήσεων, και αξιολογητής σε εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς οργανισμούς πολλών κυβερνήσεων. Είναι επικεφαλής του "Rheumatoid Arthritis Co-morbidity Research Group", με πάνω από 250 δημοσιεύσεις και κεφάλαια βιβλίων, ενώ διαχειρίζεται ερευνητικές χρηματοδοτήσεις από ποικίλους οργανισμούς. Διευθύνει το Cardiovascular comorbidity Special Interest Group της Βρετανικής Εταιρίας Ρευματολογίας και είναι μέλος της επιτροπής διαχείρισης καρδιαγγειακού κινδύνου σε ρευματοπαθείς του οργανισμού EULAR.
-
Κοτρώτσου Ιουλία,
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής (Ioulia.kotr@gmail.com)
Η Ιουλία Κοτρώτσου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ με ειδικότητα Μαζικό Λαϊκο Αθλητισμό. Διδάσκει το μάθημα της Φυσικής Αγωγής σε ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας (2000-σήμερα). Εργάστηκε ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στα Γυμναστήρια Universal (2000-2006) και ως γυμνάστρια στο Personal Training Place του Κολωνακίου (2006-2008). Έχει συμμετάσχει επί σειρά ετών στη διοργάνωση των Special Olympics και της Ειδικής Ολυμπιάδας. Τέλος κατέχει δίπλωμα Ναυαγοσωστικής και Ιστιοπλοϊας Ανοιχτής Θαλάσσης.
-
Δρ. Κουστέλιος Αθανάσιος,
Καθηγητής-ΠΘ (akoustel@pe.uth.gr)
Ο Αθανάσιος Κουστέλιος είναι καθηγητής Οργάνωσης - Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διετέλεσε πρόεδρος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. την περίοδο 2004-2006 και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Αθλητισμού (Ελλ.Ε.Δ.Α.) την περίοδο 2002-2004. Είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Οργάνωσης Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής του Τ.Ε.Φ.Α.Α. - Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών ενώσεων και κριτής ελληνικών και διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 60 εργασίες σε έγκυρα διεθνή και ελληνικά περιοδικά, ενώ έχει περισσότερες από 100 ανακοινώσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διδάσκει αντικείμενα που έχουν σχέση με την Οργάνωση-Διοίκηση Αθλητισμού & Αναψυχής, σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Συμμετείχε στη διοργάνωση του πρώτου Ευρωπαϊκού Μεταπτυχιακού Προγράμματος που αφορούσε στη Διοίκηση του Αθλητικού Τουρισμού (International Master In Sport Tourism Engineering, IMISTE), ενώ την περίοδο αυτή είναι επιστημονικός υπεύθυνος προγράμματος ΕΣΠΑ που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας με τίτλο: «Προγράμματα Άθλησης για Όλους – Επιστημονική Υποστήριξη. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα οργανωσιακής συμπεριφοράς, και διοίκησης ανθρώπινων πόρων σε οργανισμούς αθλητισμού, αναψυχής και εκπαίδευσης.
-
Κρομμύδας Χαράλαμπος, MSc,
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής (hkrom@pe.uth.gr)
Ο Χαράλαμπος Κρομμύδας είναι διδακτορικός φοιτητής του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ερευνητικό προσωπικό του Ευρωπαϊκού Προγράμματος PAPA (Promoting Adolescents Physical Activity). Ο Χαράλαμπος Κρομμύδας σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από όπου πήρε το πτυχίο του (2005). Επίσης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (2008) του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Άσκηση & Ποιότητα Ζωής» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην παρακίνηση, τη φυσική δραστηριότητα και την υγεία. Τέλος έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σε διεθνή συνέδρια, δημοσιεύσεις σε έγκυρα ελληνικά περιοδικά και έχει συμμετοχή σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα.
-
Δρ. Μάνου Βασιλική,
Λέκτορας-ΑΠΘ (vmanou@pe.uth.gr)
Η Βασιλική Μάνου είναι Λέκτορας του ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ. Σπούδασε στο τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου πήρε το πτυχίο της (1993) και το διδακτορικό της δίπλωμα (PhD, 2002). Διδάσκει μαθήματα σχετικά με «Γενική Προπονητική» και «Τεχνικές Ασκήσεων Ανάπτυξης Ταχυδύναμης» στο ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ. Ως αποσπασμένη από τη Β/βάθμια εκπαίδευση έχει διδάξει «Διδακτική του Κλασικού Αθλητισμού» στο ΤΕΦΑΑ-ΠΘ (2004-2013) και ήταν υπεύθυνη του Εργαστηρίου Προπονητικής & Αθλητικής Απόδοσης του ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ (2001-2004). Έχει 35 δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά με πάνω από 160 αναφορές, 5 δημοσιεύσεις σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων και περισσότερες από 75 ανακοινώσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Επίσης έχει συμμετάσχει σε 11 ερευνητικά προγράμματα ως επιστημονικός συνεργάτης. Τέλος είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρίας Προπονητικής και κριτής σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.
-
Μελισσοπούλου Αναστασία,
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος(amelissopoulou@yahoo.gr)
Η Αναστασία Μελισσοπούλου είναι Διατροφολόγος-Διαιτολόγος. Έλαβε το Πτυχίο της από το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2004). Από το 2005 δραστηριοποιείται επαγγελματικά και εξειδικεύεται στο σχεδιασμό διαιτολογίων και στη διατροφική καθοδήγηση σε αθλητές και άτομα με χρόνιες παθήσεις. Έχει πραγματοποιήσει στο πλαίσιο συνεργασιών με το ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ και το ΤΕΦΑΑ-ΠΘ πλήθος επιστημονικών εργασιών και έχει παρακολουθήσει διεθνή συνέδρια σχετικά με τη διατροφή, την παχυσαρκία και την υγεία. Επιπλέον συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα με στόχο την προώθηση υγιεινών συμπεριφορών στον Ελληνικό πληθυσμό. Τέλος πραγματοποιεί διαλέξεις σε σχολεία, αθλητικά σωματεία, πολιτιστικούς συλλόγους κ.α.
-
Δρ. Νικολαΐδης Μιχάλης,
Λέκτορας-ΑΠΘ (nikolaidis@phed-sr.auth.gr)
Ο Δρ Νικολαΐδης είναι Λέκτορας στη Βιολογία της Άσκησης στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σερρών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 70 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και έχει παρουσιάσει πάνω από 90 εργασίες σε συνέδρια. Το έργο του έχει αναφερθεί σε περισσότερα από 900 δημοσιευμένα άρθρα και υπηρετεί ως κριτής σε πολλά περιοδικά στον τομέα της βιολογίας της άσκησης. Είναι μέλος της ομάδας σύνταξης σε 4 περιοδικά. Το κύριο ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στη οξειδοαναγωγική βιολογία και στη μετουσίωση των βιοχημικών αλλαγών σε κατάλληλες φυσιολογικές απαντήσεις.
Περισσότερα: http://nikolaidis.weebly.com/
-
Παπαδημητρίου Δήμητρα, MSc,
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος (dpapadimitriou@pe.uth.gr)
Η Παπαδημητρίου Δήμητρα είναι απόφοιτος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) με ειδίκευση στη «Διατροφή» από το διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε σύμπραξη με το Α.Τ.Ε.Ι.Θ. Έχει εργαστεί στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Ν.Α. Τρικάλων καθώς και στο Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας στα «Προγράμματα Βιολογικών Προϊόντων». Επίσης, έχει εργαστεί σε επιμορφωτικά προγράμματα διατροφής και έχει διατελέσει εκπαιδεύτρια σε Ι.Ε.Κ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην αθλητική διατροφή, στις διατροφικές συνήθειες παιδιών και εφήβων και στην παιδική παχυσαρκία. Τέλος έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σε διεθνή συνέδρια, δημοσιεύσεις σε ελληνικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες σχετικές με τη διατροφή.
-
Δρ. Παπαϊωάννου Αθανάσιος,
Καθηγητής-ΠΘ (sakispap@pe.uth.gr)
O Αθανάσιος Παπαϊωάννου είναι καθηγητής αθλητικής ψυχολογίας και διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος Ψυχολογία της Άσκησης. Είναι επίσης ο συντονιστής, στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, του Ευρωπαϊκού μεταπτυχιακού προγράμματος Erasmus Mundus in European Sport and Exercise Psychology. Κατέχει πτυχίο φυσικής αγωγής και αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μεταπτυχιακό τίτλο MPhil στην ψυχολογία της φυσικής δραστηριότητας από το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ καιδιδακτορικό δίπλωμα στην Ψυχολογία στην εκπαίδευση και στον αθλητισμό από το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Επίσης είναι ο εκδότης του International Journal of Sport and Exercise Psychology (IJESP) και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του Psychology of Sport and Exercise (PSE). Ως επιστημονικός υπεύθυνος έχει συντονίσει μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων. Τέλος μαζί με άλλους συγγραφείς ο κ. Παπαϊωάννου έχει γράψει 5 βιβλία, έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 100 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά συνεδρίων.
-
Δρ. Παπαστεργίου Μαρίνα,
Επίκουρη Καθηγήτρια-ΠΘ (mpapas@uth.gr)
Η Μαρίνα Παπαστεργίου έλαβε δίπλωμα Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών (1990), μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διδακτική της Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Paris VII (1995) και διδακτορικό δίπλωμα στη Διδακτική της Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2002). Το 2006 εξελέγη λέκτορας και το 2010 επίκουρη καθηγήτρια πληροφορικής στην εκπαίδευση στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει συμμετάσχει σε 5 ερευνητικά προγράμματα στην περιοχή των ΤΠΕ. Έχει δημοσιεύσει 16 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 6 άρθρα σε ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, ένα κεφάλαιο σε ελληνικό βιβλίο και 31 άρθρα σε πρακτικά διεθνών και ελληνικών συνεδρίων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέρονται εστιάζονται στη διδασκαλία και μάθηση με τη χρήση τεχνολογιών Διαδικτύου και Παγκόσμιου Ιστού, στη διδακτική της πληροφορικής, στα εικονικά περιβάλλοντα μάθησης, στη μάθηση μέσω ψηφιακών παιχνιδιών, στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών στις ΤΠΕ, καθώς και στην αξιοποίηση των ΤΠΕ στη φυσική αγωγή και την αγωγή υγείας.
Περισσότερα: http://www.pe.uth.gr
-
Δρ. Πασχάλης Βασίλης,
ΕΕΔΙΠ-ΠΘ (vpaschalis@pe.uth.gr)
Ο Δρ Πασχάλης είναι μέλος ΕΕΔΙΠ στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 30 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και έχει παρουσιάσει πάνω από 80 εργασίες σε συνέδρια. Το έργο του έχει αναφερθεί σε περισσότερα από 300 δημοσιευμένα άρθρα και υπηρετεί ως κριτής σε πολλά περιοδικά στον τομέα της βιολογίας της άσκησης. Είναι μέλος της ομάδας σύνταξης σε 1 επιστημονικό περιοδικό. Το κύριο ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στη επίδραση της άσκησης με έκκεντρες μυϊκές συστολές στην υγεία του ανθρώπου.
Περισσότερα: http://vpaschalis.weebly.com
-
Δρ. Πολλάτου Ελιζάνα,
Επίκουρη Καθηγήτρια-ΠΘ (epolatou@pe.uth.gr)
Γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα. Υπηρετεί ως επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην πόλη των Τρικάλων. Έλαβε το πτυχίο (1988) και το διδακτορικό της (1995) από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και το Master of Science in Motor Learning (1991) από το University of Illinois at Chicago, U.S.A. Διετέλεσε μέλος της Εθνικής Ομάδας Ρυθμικής Γυμναστικής, ως προπονήτρια κλιμακίου. Από το 1991 διδάσκει στο πανεπιστήμιο σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, τα αντικείμενα της Κινητικής Μάθησης, της Ρυθμικής και Γυμναστικής για Όλους, με έμφαση στην αντίληψη του ρυθμού και της κινητικής απόδοσης σε πρωτότυπες-δημιουργικές κινήσεις, με εφαρμογή σε ασκούμενους όλων των ηλικιών. Είναι υπεύθυνη της Χορο-Γυμναστικής Ομάδας Αναψυχής του Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Π.Θ. η οποία εκπροσωπεί το τμήμα σε πανελλήνια και διεθνή φεστιβάλ γυμναστικής. Έχει συγγράψει 4 βιβλία και έχει δημοσιεύσει πάνω από 40 άρθρα, τα οποία έχουν εκδοθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά ενώ αρθρογραφεί και σε ηλεκτρονικούς ιστότοπους. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.
-
Δρ. Σακκάς Γεώργιος,
Ερευνητής Γ στο Κέντρο Έρευνας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (gsakkas@med.uth.gr)
Η επιστημονική του σταδιοδρομία άρχισε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Η επιτυχής του διεκδίκηση μιας υποτροφίας εξωτερικού από το ΙΚΥ του επέτρεψε να μεταβεί στο Manchester Metropolitan University, του Ηνωμένου Βασιλείου για τις διδακτορικές του σπουδές στην Κλινική Εργοφυσιολογία και συγκεκριμένα στην αποκατάσταση ασθενών με χρόνια νεφρική νόσο. Το 2001, εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο (UCSF) στις ΗΠΑ στο τμήμα της Ιατρικής όπου και ολοκλήρωσε δύο χρηματοδοτούμενες από το NIH μελέτες που είχαν την άσκηση ως μέσο αποκατάστασης ασθενών με HIV και ασθενών με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. Οι ερευνητικές του δραστηριότητες συνεχίστηκαν στις ΗΠΑ μέχρι το 2005 ως ερευνητής μετά την επιτυχής διεκδίκηση ενός ακόμα ερευνητικού προγράμματος από το NIH. Επέστρεψε στην Ευρώπη το 2005 με ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα επαναπατρισμού, ενώ το 2008 έγινε ερευνητής στο Κέντρο Έρευνας Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα.
-
Δρ. Σούλας Δημήτριος,
Καθηγητής-ΠΘ (dsoulas@pe.uth.gr)
Ο Δημήτριος Σούλας είναι Καθηγητής Κλασικού Αθλητισμού στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επίσης είναι επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου (ΣΕΓΑΣ), ομοσπονδιακός προπονητής και τομεάρχης των δρόμων ημιαντοχής-αντοχής και του βάδην. Από το 1996 είναι εκλεγμένο μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού (I.T.F.C.A.). Διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο μαθήματα σχετικά με την Προπονητική. Έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά, πολλές παρουσιάσεις σε συνέδρια, σεμινάρια ή ημερίδες, ενώ είναι συγγραφέας, με συνεργάτες του, αρκετών βιβλίων σχετικών με τον κλασικό αθλητισμό. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης παρουσίας του ως προπονητής ανέδειξε πολλούς αθλητές υψηλού επιπέδου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέρονται εστιάζονται σε θέματα σχετικά με τη φυσική ικανότητα της αντοχής.
-
Δρ. Σταυρόπουλος-Καλλίνογλου Αντώνης,
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής (Antonios.stav@gmail.com)
Ο Αντώνης Σταυρόπουλος-Καλίνογλου είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ-ΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton στον τομέα της εφαρμοσμένης εργοφυσιολογίας, και διδακτορική έρευνα στον τομέα της κλινικής εργοφυσιολογίας. Σήμερα είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο ΤΕΦΑΑ-ΠΘ. Η έρευνά του επικεντρώνεται στους οξειδωτικούς μηχανισμούς που ενισχύουν τη διαδικασία της φλεγμονής σε άτομα με χρόνιες παθήσεις, και στη χρήση της άσκησης ως παρέμβαση για τη μείωση της φλεγμονής. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως κλινικός εργοφυσιολόγος στην κλινική καρδιαγγειακής αποκατάστασης Action Heart του Dudley Hospitals NHS Foundation Trust. Επίσης έχει εργαστεί ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στα Πανεπιστήμια του Birmingham και του Wolverhampton. Στις μελέτες που πραγματοποίησε, στα ιδρύματα αυτά, αξιολόγησε τις επιπτώσεις της άσκησης σε ασθενείς με καρκίνο, ρευματοπάθειες, παχυσαρκία, διαβήτη και άλλες χρόνιες παθήσεις. Τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών έχουν οδηγήσει σε πάνω από 35 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πολλαπλές παρουσιάσεις σε συνέδρια, προσελκύοντας πάνω από 600 αναφορές στο έργο του.
-
Δρ. Τζιαμούρτας Αθανάσιος,
Αναπληρωτής Καθηγητής-ΠΘ (ajamurt@pe.uth.gr)
O Θανάσης Τζιαμούρτας αποφοίτησε από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1988 και το 1993 πήρε το πτυχίο Master of Science από το Syracuse University. Το 1997 απέκτησε το διδακτορικό του από το University of North Carolina at Greensboro των Η.Π.Α. Διδάσκει στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το 1999 ενώ σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο της βιοχημείας της άσκησης στο ίδιο Τμήμα. Παράλληλα, διδάσκει στον προπτυχιακό και μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στο Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην επίδραση των ενδογενών οπιούχων στο μεταβολισμό κατά τη διάρκεια της άσκησης, στην επίδραση της άσκησης στην οξειδοαναγωγική κατάσταση και στο ρόλο που παίζει η άσκηση και η φλεγμονή στην καταστροφή του μυϊκού και συνδετικού ιστού. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 άρθρα σε έγκριτα περιοδικά της αλλοδαπής με το σύστημα κριτών.
-
Τσιάνας Νικόλαος,
Ιατρός ΕΣΥ (karatsi@otenet.gr)
Ο Τσιάνας Νικόλαος υπηρετεί σαν Συντονιστής Διευθυντής στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (Μ.Τ.Ν.) του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου και πήρε το πτυχίο του το 1979. Τον τίτλο ειδικότητας της Νεφρολογίας απέκτησε το 1990 από τη Νεφρολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα. Από το 1991 υπηρετεί στην Μ.Τ.Ν. του Νοσοκομείου Τρικάλων αρχικά ως Επιμελητής Β΄ και από το 1995 έως σήμερα στη θέση του Συντονιστή Διευθυντή. Η Μ.Τ.Ν. σήμερα είναι μία από τις μεγαλύτερες Μονάδες της Θεσσαλίας, εξυπηρετώντας 90 ασθενείς, με 12.000 συνεδρίες αιμοκάθαρσης το χρόνο. Από το 1992 οργανώθηκε και λειτουργεί στο νοσοκομείο Τρικάλων Νεφρολογικό Ιατρείο εξωτερικών ασθενών, το οποίο σήμερα εξυπηρετεί περίπου 2000 ασθενείς το χρόνο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται, στα προβλήματα οστικού μεταβολισμού των ασθενών που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση καθώς και στην αρτηριακή υπέρταση.
-
Δρ. Τσιόκανος Αθανάσιος,
Αναπληρωτής Καθηγητής-ΠΘ (atsiokan@pe.uth.gr)
O Θανάσης Τσιόκανος εργάζεται ωςΑναπληρωτής Καθηγητής Βιοκινητικής στο ΤΕΦΑΑ-ΠΘ. Έκανε προπτυχιακές σπουδές στο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ (1980-1984) και το 1986 μεταπτυχιακές σπουδές στην αθλητική εμβιομηχανική στην Εθνική Ακαδημία Αθλητισμού της Σόφιας. Το 1987 ξεκίνησε τις διδακτορικές του σπουδές στην Εθνική Ακαδημία Αθλητισμού της Σόφιας, απ' όπου και απέκτησε το διδακτορικό του το 1995. Από το 1996 έως σήμερα διδάσκει στο Τ.Ε.Φ.Α.Α.-ΠΘ μαθήματα σχετικά με τη Βιοκινητική. Από το 1987 έως το 1998 εργάστηκε ερευνητικά στο Τμήμα Βιομηχανικής του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών της Αθήνας, όπου ασχολήθηκε με την αξιολόγηση των φυσικών ικανοτήτων, την ανάλυση-αξιολόγηση της τεχνικής και την επιστημονική καθοδήγηση Ελλήνων και ξένων αθλητών υψηλού επιπέδου. Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Αθλητικών Επιστημών (ECSS) από το 2001 και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εμβιομηχανικής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη βιοκινητική του αγωνιστικού αθλητισμού και των ανθρώπινων μεταφορικών κινήσεων. Έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά και σε πρακτικά συνεδρίων.
-
Δρ. Φλουρής Ανδρέας,
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής (andreasflouris@gmail.com)
Ο Δρ. Ανδρέας Φλουρής είναι Ερευνητής στον τομέα της Φυσιολογίας στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Επισκέπτης Καθηγητής στην Περιβαλλοντική Ιατρική στη σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου της Ottawa στον Καναδά. Επίσης, είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής στα διεθνή επιστημονικά περιοδικά BMC Research Notes και Journal of Sports Medicine καθώς και Ειδικός Αξιολογητής σε σειρά οργανισμών που διαχειρίζονται ερευνητική χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έχει ηγηθεί σημαντικών ερευνητικών έργων που έχουν οδηγήσει σε περισσότερες από 70 δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους, δύο βιβλία, καθώς και περισσότερες από 140 ανακοινώσεις σε εθνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Το καινοτόμο και υψηλής απήχησης επιστημονικό του έργο έχει οδηγήσει σε σειρά διακεκριμένων προσκλήσεων με το ρόλο του Ειδικού Επιστήμονα από διεθνείς οργανισμούς όπως ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (2006), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (2010) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (2012) και έχει προβληθεί επανειλημμένως από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Περισσότερες πληροφορίες: www.famelab.gr
-
Δρ. Χάνου Κωνσταντίνα,
Φυσικοθεραπεύτρια (chanouk@pe.uth.gr)
Η Κωνσταντίνα Χάνου σπούδασε Φυσικοθεραπεία στο ΑΤΕΙ Αθήνας (2004). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία (MSc, 2007) και στο διατμηματικό πρόγραμμα «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» των ΠΘ και ΔΠΘ (PhD, 2011). Aπό το 2010, είναι φοιτήτρια του Τ.Ε.Φ.Α.Α. (ΠΘ). Διαθέτει εργασιακή εμπειρία στον τομέα της Φυσικοθεραπείας από το 2001 και από το 2008 διατηρεί Εργαστήριο στα Τρίκαλα. Έχει ειδικευτεί στις μεθόδους Μηχανικής Διάγνωσης και Θεραπείας McKenzie και Ιδιοδέκτριας Νευρομυϊκής Διευκόλυνσης (P.N.F.), ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια περίδεσης, kinesiotaping, βελονισμού λεμφικής παροχέτευσης κ.ά. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα διεθνών συνεδρίων με 14 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια και 13 δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά. Είναι κριτής σε 6 διεθνή επιστημονικά περιοδικά και στο Παγκόσμιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας.
-
Δρ. Χατζηγεωργιάδης Αντώνης,
Αναπληρωτής Καθηγητής-ΠΘ (ahatzi@pe.uth.gr)
Ο Αντώνης Χατζηγεωργιάδης αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης το 1993. Το 1996 πήρε μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Exeter (MSC in Exercise & Sport Psychology) και το 2000 Διδακτορικό τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Loughborough. Ανήκει στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το 2001, διορίστηκε Λέκτορας στον Υγρό Στίβο το 2003, Επίκουρος Καθηγητής το 2008 και Αναπληρωτής Καθηγητής το 2013. Διδάσκει στο προπτυχιακό (κολύμβηση και μεθοδολογία έρευνας) και στα μεταπτυχιακά προγράμματα του τμήματος («European Master in Sport & Exercise Psychology», «Ψυχολογία της Άσκησης», «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής»). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην αθλητική ψυχολογία με έμφαση στις γνωστικές διαδικασίες των αθλητών, καθώς και στην παρακίνηση, και σε θέματα ηθικής και υγείας. Έχει δημοσιεύσει και είναι μέλος συντακτικών επιτροπών και κριτής σε έγκριτα διεθνή και Ελληνικά περιοδικά. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητικής Ψυχολογίας (FEPSAC).
-
Ψύχου Δήμητρα,
Πολιτικός Επιστήμονας - Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής (dpsychou@pe.uth.gr)
Η Ψύχου Δήμητρα αποφοίτησε το 2008 από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και το 2013 από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Παράλληλα παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Άσκηση και Υγεία» του ΤΕΦΑΑ-ΠΘ. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά στον τομέα της Φυσικής Αγωγής και έχει κάνει σχετικές παρουσιάσεις σε συνέδρια. Έχει διδακτική εμπειρία σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και σε παιδιά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
-
Ενδεικτικές δημοσιεύσεις επιστημονικής ομάδας έργου
- Chanou, K., & Sellars, J. (2010). The perceptions of Athenian physiotherapists on the referral service in Greece and its impact on professional autonomy. Physiother Res Int, 15(1), 49-56.
-
Dipla, K., Makri, M., Zafeiridis, A., Soulas, D., Tsalouhidou, S., Mougios, V., & Kellis, S. (2008). An isoenergetic high-protein, moderate-fat diet does not compromise strength and fatigue during resistance exercise in women. Br J Nutr, 100(2), 283-286.
-
Dipla, K., Mattiello, J. A., Jeevanandam, V., Houser, S. R., & Margulies, K. B. (1998). Myocyte recovery after mechanical circulatory support in humans with end-stage heart failure. Circulation, 97(23), 2316-2322.
-
Dipla, K., Mattiello, J. A., Margulies, K. B., Jeevanandam, V., & Houser, S. R. (1999). The sarcoplasmic reticulum and the Na+/Ca2+ exchanger both contribute to the Ca2+ transient of failing human ventricular myocytes. Circ Res, 84(4), 435-444.
-
Dipla, K., Nassis, G. P., & Vrabas, I. S. (2012). Blood Pressure Control at Rest and during Exercise in Obese Children and Adults. J Obes, 2012, 147385.
-
Dipla, K., Papadopoulos, S., Zafeiridis, A., Kyparos, A., Nikolaidis, M. G., & Vrabas, I. S. (2012). Determinants of muscle metaboreflex and involvement of baroreflex in boys and young men. Eur J Appl Physiol. doi: 10.1007/s00421-012-2493-7.
-
Dipla, K., Tsirini, T., Zafeiridis, A., Manou, V., Dalamitros, A., Kellis, E., & Kellis, S. (2009). Fatigue resistance during high-intensity intermittent exercise from childhood to adulthood in males and females. Eur J Appl Physiol, 106(5), 645-653.
-
Dipla, K., Zafeiridis, A., Koidou, I., Geladas, N., & Vrabas, I. S. (2010). Altered hemodynamic regulation and reflex control during exercise and recovery in obese boys. Am J Physiol Heart Circ Physiol, 299(6), H2090-2096.
-
Dipla, K., Zafeiridis, A., Papadopoulos, S., Koskolou, M., Geladas, N., & Vrabas, I. S. (2013). Reduced metaboreflex control of blood pressure during exercise in individuals with intellectual disability: a possible contributor to exercise intolerance. Res Dev Disabil, 34(1), 335-343.
-
Flouris, A., Hawthorne, G., Aitken, M., Gaff, C., & Metcalfe, S. A. (2010). Development of a questionnaire for evaluating genetics education in general practice. J Community Genet, 1(4), 175-183.
-
Flouris, A. D. (2006). Modelling atmospheric pollution during the games of the XXVIII Olympiad: effects on elite competitors. Int J Sports Med, 27(2), 137-142.
-
Flouris, A. D. (2009). Acute health effects of passive smoking. Inflamm Allergy Drug Targets, 8(5), 319-320.
-
Flouris, A. D. (2011). Functional architecture of behavioural thermoregulation. Eur J Appl Physiol, 111(1), 1-8.
-
Flouris, A. D. (2012). The advantage of using differential data in thermal biology. Int J Biometeorol, 56(2), 403-404; author reply 405-406.
-
Flouris, A. D., Bouziotas, C., Christodoulos, A. D., & Koutedakis, Y. (2008). Longitudinal preventive-screening cutoffs for metabolic syndrome in adolescents. Int J Obes (Lond), 32(10), 1506-1512.
-
Flouris, A. D., Canham, C. H., Faught, B. E., & Klentrou, P. (2007). Prevalence of cardiovascular disease risk in Ontario adolescents. Arch Dis Child, 92(6), 521-523.
-
Flouris, A. D., & Carrillo, A. E. (2011). Influence of early life factors on elite performance. J Appl Physiol, 110(1), 284.
-
Flouris, A. D., & Cheung, S. S. (2006). Design and control optimization of microclimate liquid cooling systems underneath protective clothing. Ann Biomed Eng, 34(3), 359-372.
-
Flouris, A. D., & Cheung, S. S. (2009a). Authors' response to H. Daanen's 'Cold-induced vasodilation' letter. Eur J Appl Physiol, 106(2), 317-319.
-
Flouris, A. D., & Cheung, S. S. (2009b). Human conscious response to thermal input is adjusted to changes in mean body temperature. Br J Sports Med, 43(3), 199-203.
-
Flouris, A. D., & Cheung, S. S. (2009c). Influence of thermal balance on cold-induced vasodilation. J Appl Physiol, 106(4), 1264-1271.
-
Flouris, A. D., & Cheung, S. S. (2010a). On the origins of cold-induced vasodilation. Eur J Appl Physiol, 108(6), 1281-1282.
-
Flouris, A. D., & Cheung, S. S. (2010b). Thermometry and calorimetry assessment of sweat response during exercise in the heat. Eur J Appl Physiol, 108(5), 905-911.
-
Flouris, A. D., & Cheung, S. S. (2010c). The validity of tympanic and exhaled breath temperatures for core temperature measurement. Physiol Meas, 31(5), N35-42.
-
Flouris, A. D., & Cheung, S. S. (2011). Thermal basis of finger blood flow adaptations during abrupt perturbations in thermal homeostasis. Microcirculation, 18(1), 56-62.
-
Flouris, A. D., Cheung, S. S., Fowles, J. R., Kruisselbrink, L. D., Westwood, D. A., Carrillo, A. E., & Murphy, R. J. (2006). Influence of body heat content on hand function during prolonged cold exposures. J Appl Physiol, 101(3), 802-808.
-
Flouris, A. D., Chorti, M. S., Poulianiti, K. P., Jamurtas, A. Z., Kostikas, K., Tzatzarakis, M. N., . . . Koutedakis, Y. (2013). Acute impact of active and passive electronic cigarette smoking on serum cotinine and lung function. Inhal Toxicol, 25(2), 91-101.
-
Flouris, A. D., & Duffy, J. (2006). Applications of artificial intelligence systems in the analysis of epidemiological data. Eur J Epidemiol, 21(3), 167-170.
-
Flouris, A. D., Faught, B. E., Hay, J., & Cairney, J. (2005). Exploring the origins of developmental disorders. Dev Med Child Neurol, 47(7), 436.
-
Flouris, A. D., Faught, B. E., & Klentrou, P. (2008). Cardiovascular disease risk in adolescent smokers: evidence of a 'smoker lifestyle'. J Child Health Care, 12(3), 221-231.
-
Flouris, A. D., & Klentrou, P. (2005). The need for energy equilibrium. J Sci Med Sport, 8(2), 129-133.
-
Flouris, A. D., & Koutedakis, Y. (2011). Immediate and short-term consequences of secondhand smoke exposure on the respiratory system. Curr Opin Pulm Med, 17(2), 110-115.
-
Flouris, A. D., Koutedakis, Y., Nevill, A., Metsios, G. S., Tsiotra, G., & Parasiris, Y. (2004). Enhancing specificity in proxy-design for the assessment of bioenergetics. J Sci Med Sport, 7(2), 197-204.
-
Flouris, A. D., Metsios, G. S., Carrillo, A. E., Jamurtas, A. Z., Gourgoulianis, K., Kiropoulos, T., . . . Koutedakis, Y. (2009). Acute and short-term effects of secondhand smoke on lung function and cytokine production. Am J Respir Crit Care Med, 179(11), 1029-1033.
-
Flouris, A. D., Metsios, G. S., Carrillo, A. E., Jamurtas, A. Z., Stivaktakis, P. D., Tzatzarakis, M. N., . . . Koutedakis, Y. (2012). Respiratory and immune response to maximal physical exertion following exposure to secondhand smoke in healthy adults. PLoS One, 7(2), e31880.
-
Flouris, A. D., Metsios, G. S., Famisis, K., Geladas, N., & Koutedakis, Y. (2010). Prediction of VO2max from a new field test based on portable indirect calorimetry. J Sci Med Sport, 13(1), 70-73.
-
Flouris, A. D., Metsios, G. S., Jamurtas, A. Z., & Koutedakis, Y. (2008). Sexual dimorphism in the acute effects of secondhand smoke on thyroid hormone secretion, inflammatory markers and vascular function. Am J Physiol Endocrinol Metab, 294(2), E456-462.
-
Flouris, A. D., Metsios, G. S., Jamurtas, A. Z., & Koutedakis, Y. (2010). Cardiorespiratory and immune response to physical activity following exposure to a typical smoking environment. Heart, 96(11), 860-864.
-
Flouris, A. D., Metsios, G. S., & Koutedakis, Y. (2005). Enhancing the efficacy of the 20 m multistage shuttle run test. Br J Sports Med, 39(3), 166-170.
-
Flouris, A. D., Metsios, G. S., & Koutedakis, Y. (2006). Contribution of muscular strength in cardiorespiratory fitness tests. J Sports Med Phys Fitness, 46(2), 197-201.
-
Flouris, A. D., & Oikonomou, D. N. (2010). Electronic cigarettes: miracle or menace? BMJ, 340, c311.
-
Flouris, A. D., Poulianiti, K. P., Chorti, M. S., Jamurtas, A. Z., Kouretas, D., Owolabi, E. O., . . . Koutedakis, Y. (2012). Acute effects of electronic and tobacco cigarette smoking on complete blood count. Food Chem Toxicol, 50(10), 3600-3603.
-
Flouris, A. D., & Scott, J. M. (2009). Heart rate variability responses to a psychologically challenging scuba dive. J Sports Med Phys Fitness, 49(4), 382-386.
-
Flouris, A. D., Spiropoulos, Y., Sakellariou, G. J., & Koutedakis, Y. (2009). Effect of seasonal programming on fetal development and longevity: links with environmental temperature. Am J Hum Biol, 21(2), 214-216.
-
Flouris, A. D., Vardavas, C. I., Metsios, G. S., Tsatsakis, A. M., & Koutedakis, Y. (2010). Biological evidence for the acute health effects of secondhand smoke exposure. Am J Physiol Lung Cell Mol Physiol, 298(1), L3-L12.
-
Flouris, A. D., Westwood, D. A., & Cheung, S. S. (2007). Thermal balance effects on vigilance during 2-hour exposures to -20 degrees C. Aviat Space Environ Med, 78(7), 673-679.
-
Flouris, A. D., Westwood, D. A., Mekjavic, I. B., & Cheung, S. S. (2008). Effect of body temperature on cold induced vasodilation. Eur J Appl Physiol, 104(3), 491-499.
-
Gerodimos, V. & Karatrantou, K. (2013). Reliability of maximal handgrip strength test in pre-pubertal and pubertal wrestlers. Pediatr Exerc Sci, 25(2),308-322.
-
Gerodimos, V. (2012). Reliability of handgrip strength test in basketball players. Journal of Human Kinetics, 31(1), 25-36.
-
Gerodimos, V., Karatrantou, K., Dipla, K., Zafeiridis, A., Tsiakaras, N., & Sotiriadis, S. (2013). Age-Related Differences in Peak Handgrip Strength Between Wrestlers and Nonathletes During the Developmental Years. J Strength Cond Res, 27(3), 616-623.
-
Gerodimos, V., Mandou, V., Zafeiridis, A., Ioakimidis, P., Stavropoulos, N., & Kellis, S. (2003). Isokinetic peak torque and hamstring/quadriceps ratios in young basketball players. Effects of age, velocity, and contraction mode. J Sports Med Phys Fitness, 43(4), 444-452.
-
Gerodimos, V., Manou, V., Ioakimidis, P., Perkos, S., & Kellis, S. (2006). Vertical jumping ability in elite young soccer players. Journal of Human Movement Studies, 51(2), 89-101.
-
Gerodimos, V., Manou, V., Kellis, E., & Kellis, S. (2005). Body composition characteristics of elite male basketball players. Journal of Human Movement Studies, 49(2), 115-126.
-
Gerodimos, V., Manou, V., Stavropoulos, N., Kellis, E., & Kellis, S. (2006). Agonist and antagonist strength of ankle musculature in basketball players aged 12 to 17 years. Isokinetics and Exercise Science, 14(1), 81-89.
-
Gerodimos, V., Zafeiridis, A., Karatrantou, K., Vasilopoulou, T., Chanou, K., & Pispirikou, E. (2010). The acute effects of different whole-body vibration amplitudes and frequencies on flexibility and vertical jumping performance. J Sci Med Sport, 13(4), 438-443.
-
Gerodimos, V., Zafeiridis, A., Perkos, S., Dipla, K., Manou, V., & Kellis, S. (2008). The contribution of stretch-shortening cycle and arm-swing to vertical jumping performance in children, adolescents, and adult basketball players. Pediatr Exerc Sci, 20(4), 379-389.
-
Hatzigeorgiadis, A. (2006). Approach and avoidance coping during task performance in young men: the role of goal attainment expectancies. J Sports Sci, 24(3), 299-307.
-
Hatzigeorgiadis, A., & Biddle, S. J. (2002). Cognitive interference during competition among volleyball players with different goal orientation profiles. J Sports Sci, 20(9), 707-715.
-
Hatzigeorgiadis, A., Zourbanos, N., Mpoumpaki, S., & Theodorakis, Y. (2009). Mechanisms underlying the self-talk-performance relationship: The effects of motivational self-talk on self-confidence and anxiety. Psychology of Sport and Exercise, 10(1), 186-192.
-
Ioakimidis, P., Gerodimos, V., Kellis, E., Alexandris, N., & Kellis, S. (2004). Combined effects of age and maturation on maximum isometric leg press strength in young basketball players. J Sports Med Phys Fitness, 44(4), 389-397.
-
Ioakimidis, P., Gerodimos, V., Kellis, E., & Kellis, S. (2002). Reliability of maximum isometric force-time parameters during a leg press test in pubertal basketball players. Pediatric Exercise Science, 14(2), 193-201.
-
Jamurtas, A. Z., Fatouros, I. G., Koukosias, N., Manthou, E., Tofas, T., Yfanti, C., . . . Koutedakis, Y. (2006). Effect of exercise on oxidative stress in individuals with glucose-6-phosphate dehydrogenase deficiency. In Vivo, 20(6B), 875-880.
-
Jamurtas, A. Z., Goldfarb, A. H., Chung, S. C., Hegde, S., & Marino, C. (2000). Beta-endorphin infusion during exercise in rats: blood metabolic effects. Med Sci Sports Exerc, 32(9), 1570-1575.
-
Jamurtas, A. Z., Goldfarb, A. H., Chung, S. C., Hegde, S., Marino, C., & Fatouros, I. G. (2001). Beta-endorphin infusion during exercise in rats does not alter hepatic or muscle glycogen. J Sports Sci, 19(12), 931-935
-
Jamurtas, A. Z., Koutedakis, Y., Paschalis, V., Tofas, T., Yfanti, C., Tsiokanos, A., . . . Loupos, D. (2004). The effects of a single bout of exercise on resting energy expenditure and respiratory exchange ratio. Eur J Appl Physiol, 92(4-5), 393-398.
-
Jamurtas, A. Z., Theocharis, V., Koukoulis, G., Stakias, N., Fatouros, I. G., Kouretas, D., & Koutedakis, Y. (2006). The effects of acute exercise on serum adiponectin and resistin levels and their relation to insulin sensitivity in overweight males. Eur J Appl Physiol, 97(1), 122-126.
-
Jamurtas, A. Z., Theocharis, V., Tofas, T., Tsiokanos, A., Yfanti, C., Paschalis, V., . . . Nosaka, K. (2005). Comparison between leg and arm eccentric exercises of the same relative intensity on indices of muscle damage. Eur J Appl Physiol, 95(2-3), 179-185.
-
Jamurtas, A. Z., Tofas, T., Fatouros, I., Nikolaidis, M. G., Paschalis, V., Yfanti, C., . . . Koutedakis, Y. (2011). The effects of low and high glycemic index foods on exercise performance and beta-endorphin responses. J Int Soc Sports Nutr, 8, 15.
-
Karatrantou, K., Gerodimos, V., Dipla, K., & Zafeiridis, A. (2013). Whole-body vibration training improves flexibility, strength profile of knee flexors, and hamstrings-to-quadriceps strength ratio in females. J Sci Med Sport, 16(5),477-481.
-
Karatzaferi, C., Chinn, M. K., & Cooke, R. (2004). The force exerted by a muscle cross-bridge depends directly on the strength of the actomyosin bond. Biophys J, 87(4), 2532-2544.
-
Karatzaferi, C., de Haan, A., Ferguson, R. A., van Mechelen, W., & Sargeant, A. J. (2001). Phosphocreatine and ATP content in human single muscle fibres before and after maximum dynamic exercise. Pflugers Arch, 442(3), 467-474.
-
Karatzaferi, C., De Haan, A., Offringa, C., & Sargeant, A. J. (1999). Improved high-performance liquid chromatographic assay for the determination of "high-energy" phosphates in mammalian skeletal muscle. Application to a single-fibre study in man. J Chromatogr B Biomed Sci Appl, 730(2), 183-191.
-
Karatzaferi, C., de Haan, A., van Mechelen, W., & Sargeant, A. J. (2001). Metabolism changes in single human fibres during brief maximal exercise. Exp Physiol, 86(3), 411-415.
-
Karatzaferi, C., Franks-Skiba, K., & Cooke, R. (2008). Inhibition of shortening velocity of skinned skeletal muscle fibers in conditions that mimic fatigue. Am J Physiol Regul Integr Comp Physiol, 294(3), R948-955.
-
Karatzaferi, C., Giakas, G., & Ball, D. (1999). Fatigue profile: a numerical method to examine fatigue in cycle ergometry. Eur J Appl Physiol Occup Physiol, 80(5), 508-510.
-
Karatzaferi, C., Myburgh, K. H., Chinn, M. K., Franks-Skiba, K., & Cooke, R. (2003). Effect of an ADP analog on isometric force and ATPase activity of active muscle fibers. Am J Physiol Cell Physiol, 284(4), C816-825.
-
Karatzaferi, C., & Sakkas, G. K. (2012). Editorial on special issue "lifestyle and ageing in muscle disease". J Muscle Res Cell Motil, 33(3-4), 153-154.
-
Kellis, E., & Kellis, S. (2001). Effects of agonist and antagonist muscle fatigue on muscle coactivation around the knee in pubertal boys. J Electromyogr Kinesiol, 11(5), 307-318.
-
Kellis, E., Kellis, S., Gerodimos, V., & Manou, V. (1999). Reliability of isokinetic concentric and eccentric strength in circumpubertal soccer players. Pediatric Exercise Science, 11(3), 218-228.
-
Kellis, S., Gerodimos, V., Kellis, E., & Manou, V. (2001). Bilateral isokinetic concentric and eccentric strength profiles of the knee extensors and flexors in young soccer players. Isokinetics and Exercise Science, 9(1), 31-39.
-
Kellis, S., Kellis, E., Manou, V., & Gerodimos, V. (2000). Prediction of knee extensor and flexor isokinetic strength in young male soccer players. Journal of Orthopaedic and Sports Physical Therapy, 30(11), 693-701.
-
Kitas, G., Banks, M. J., & Bacon, P. A. (2001). Cardiac involvement in rheumatoid disease. Clin Med, 1(1), 18-21.
-
Kitas, G. D. (2011). Interview with Professor George D. Kitas, Chair of Excellence in Rheumatology. Semin Arthritis Rheum, 41(2), 315-317.
-
Kitas, G. D., & Erb, N. (2003). Tackling ischaemic heart disease in rheumatoid arthritis. Rheumatology (Oxford), 42(5), 607-613.
-
Kitas, G. D., Farr, M., Waterhouse, L., & Bacon, P. A. (1992). Influence of acetylator status on sulphasalazine efficacy and toxicity in patients with rheumatoid arthritis. Scand J Rheumatol, 21(5), 220-225.
-
Kitas, G. D., & Gabriel, S. E. (2011). Cardiovascular disease in rheumatoid arthritis: state of the art and future perspectives. Ann Rheum Dis, 70(1), 8-14.
-
Kitas, G. D., Hale, E. D., & Treharne, G. J. (2007). Research in Musculoskeletal Care: the Dudley interdisciplinary experience. Musculoskeletal Care, 5(2), 98-101.
-
Kitas, G. D., Salmon, M., Allan, I. M., & Bacon, P. A. (1988). The T cell system in rheumatoid arthritis: activated or defective? Scand J Rheumatol Suppl, 76, 161-173.
-
Kitas, G. D., Salmon, M., & Emery, P. (1989). Immune dysfunction in patients not responding to hepatitis B vaccination. Lancet, 1(8637), 551-552.
-
Kitas, G. D., Salmon, M., Farr, M., Gaston, J. S., & Bacon, P. A. (1988). Deficient interleukin 2 production in rheumatoid arthritis: association with active disease and systemic complications. Clin Exp Immunol, 73(2), 242-249.
-
Kitas, G. D., Salmon, M., Farr, M., Young, S. P., & Bacon, P. A. (1988). T-cell functional defects in rheumatoid arthritis: intrinsic or extrinsic? J Autoimmun, 1(4), 339-351.
-
Kitas, G. D., Salmon, M., Young, S. P., & Bacon, P. A. (1991). Effects of hydrogen peroxide on lymphocyte receptor functions: their significance in immunoregulation. Mol Aspects Med, 12(2), 149-159.
-
Kitas, G. D., Tsokos, G. C., & Van Riel, P. (2012). Excellence in Rheumatology 2012 25-28 January Madrid. Int J Rheum Dis, 15(1), e17-18.
-
Kolovelonis, A., Goudas, M., & Gerodimos, V. (2011). The effects of the reciprocal and the self-check styles on pupils' performance in primary physical education. European Physical Education Review, 17(1), 35-50.
-
Koustelios, A. (2001). Organizational factors as predictors of teachers' burnout. Psychol Rep, 88(3 Pt 1), 627-634.
-
Koustelios, A., Kouli, O., & Theodorakis, N. (2003). Job security and job satisfaction among Greek fitness instructors. Percept Mot Skills, 97(1), 192-194.
-
Koustelios, A. D., Karabatzaki, D., & Kousteliou, I. (2004). Autonomy and job satisfaction for a sample of Greek teachers. Psychol Rep, 95(3 Pt 1), 883-886.
-
Manou, V., Arseniou, P., Gerodimos, V., & Kellis, S. (2002). Test-retest reliability of an isokinetic muscle endurance test. Isokinetics and Exercise Science, 10(4), 177-181.
-
Michailidis, Y., Jamurtas, A. Z., Nikolaidis, M. G., Fatouros, I. G., Koutedakis, Y., Papassotiriou, I., & Kouretas, D. (2007). Sampling time is crucial for measurement of aerobic exercise-induced oxidative stress. Med Sci Sports Exerc, 39(7), 1107-1113.
-
Mougios, V., Matsakas, A., Petridou, A., Ring, S., Sagredos, A., Melissopoulou, A., . . . Nikolaidis, M. (2001). Effect of supplementation with conjugated linoleic acid on human serum lipids and body fat. J Nutr Biochem, 12(10), 585-594.
-
Nikolaidis, M. G., & Jamurtas, A. Z. (2009). Blood as a reactive species generator and redox status regulator during exercise. Arch Biochem Biophys, 490(2), 77-84.
-
Nikolaidis, M. G., Jamurtas, A. Z., Paschalis, V., Fatouros, I. G., Koutedakis, Y., & Kouretas, D. (2008). The effect of muscle-damaging exercise on blood and skeletal muscle oxidative stress: magnitude and time-course considerations. Sports Med, 38(7), 579-606.
-
Nikolaidis, M. G., Jamurtas, A. Z., Paschalis, V., Kostaropoulos, I. A., Kladi-Skandali, A., Balamitsi, V., . . . Kouretas, D. (2006). Exercise-induced oxidative stress in G6PD-deficient individuals. Med Sci Sports Exerc, 38(8), 1443-1450.
-
Nikolaidis, M. G., Kerksick, C. M., Lamprecht, M., & McAnulty, S. R. (2012a). Does vitamin C and E supplementation impair the favorable adaptations of regular exercise? Oxid Med Cell Longev, 2012, 707941.
-
Nikolaidis, M. G., Kerksick, C. M., Lamprecht, M., & McAnulty, S. R. (2012b). Redox biology of exercise. Oxid Med Cell Longev, 2012, 407978.
-
Nikolaidis, M. G., Kyparos, A., Dipla, K., Zafeiridis, A., Sambanis, M., Grivas, G. V., . . . Vrabas, I. S. (2012). Exercise as a model to study redox homeostasis in blood: the effect of protocol and sampling point. Biomarkers, 17(1), 28-35.
-
Nikolaidis, M. G., Kyparos, A., Hadziioannou, M., Panou, N., Samaras, L., Jamurtas, A. Z., & Kouretas, D. (2007). Acute exercise markedly increases blood oxidative stress in boys and girls. Appl Physiol Nutr Metab, 32(2), 197-205.
-
Nikolaidis, M. G., Kyparos, A., Spanou, C., Paschalis, V., Theodorou, A. A., & Vrabas, I. S. (2012). Redox biology of exercise: an integrative and comparative consideration of some overlooked issues. J Exp Biol, 215(Pt 10), 1615-1625.
-
Nikolaidis, M. G., Kyparos, A., & Vrabas, I. S. (2011). F(2)-isoprostane formation, measurement and interpretation: the role of exercise. Prog Lipid Res, 50(1), 89-103.
-
Nikolaidis, M. G., Kyparos, A., & Vrabas, I. S. (2012). Cell redox homeostasis: reading Conti et al. data from a blood-centric perspective. Med Sci Sports Exerc, 44(1), 190.
-
Nikolaidis, M. G., Michailidis, Y., & Mougios, V. (2003). Variation of soluble transferrin receptor and ferritin concentrations in human serum during recovery from exercise. Eur J Appl Physiol, 89(5), 500-502.
-
Nikolaidis, M. G., & Mougios, V. (2004). Effects of exercise on the fatty-acid composition of blood and tissue lipids. Sports Med, 34(15), 1051-1076.
-
Nikolaidis, M. G., Papazisis, K. T., Kortsaris, A. H., & Mougios, V. (2003). Exercise-induced changes in c-Fos protein levels in skeletal muscle of trained and untrained rats. Int J Sports Med, 24(2), 96-100.
-
Nikolaidis, M. G., Paschalis, V., Giakas, G., Fatouros, I. G., Koutedakis, Y., Kouretas, D., & Jamurtas, A. Z. (2007). Decreased blood oxidative stress after repeated muscle-damaging exercise. Med Sci Sports Exerc, 39(7), 1080-1089.
-
Nikolaidis, M. G., Paschalis, V., Giakas, G., Fatouros, I. G., Sakellariou, G. K., Theodorou, A. A., . . . Jamurtas, A. Z. (2008). Favorable and prolonged changes in blood lipid profile after muscle-damaging exercise. Med Sci Sports Exerc, 40(8), 1483-1489.
-
Nikolaidis, M. G., Petridou, A., Matsakas, A., Schulz, T., Michna, H., & Mougios, V. (2004). Effect of chronic wheel running on the fatty acid composition of phospholipids and triacylglycerols in rat serum, skeletal muscle and heart. Acta Physiol Scand, 181(2), 199-208.
-
Nikolaidis, M. G., Petridou, A., & Mougios, V. (2006). Comparison of the phospholipid and triacylglycerol fatty acid profile of rat serum, skeletal muscle and heart. Physiol Res, 55(3), 259-265.
-
Nikolaidis, M. G., Protosygellou, M. D., Petridou, A., Tsalis, G., Tsigilis, N., & Mougios, V. (2003). Hematologic and biochemical profile of juvenile and adult athletes of both sexes: implications for clinical evaluation. Int J Sports Med, 24(7), 506-511.
-
Papastergiou, M. (2010). Enhancing Physical Education and Sport Science students' self-efficacy and attitudes regarding Information and Communication Technologies through a computer literacy course. Computers and Education, 54(1), 298-308.
-
Papastergiou, M., & Gerodimos, V. (2012). Can learning of basketball be enhanced through a web-based multimedia course? An experimental study. Education and Information Technologies, 1-20.
-
Papastergiou, M., Gerodimos, V., & Antoniou, P. (2011). Multimedia blogging in physical education: Effects on student knowledge and ICT self-efficacy. Computers and Education, 57(3), 1998-2010.
-
Papastergiou, M., & Thireos, E. (2010). Information and communication technology in health education: Theoretical framework, empirical findings and research perspectives. Archives of Hellenic Medicine, 27(2), 239-258.
-
Paschalis, V., Giakas, G., Baltzopoulos, V., Jamurtas, A. Z., Theoharis, V., Kotzamanidis, C., & Koutedakis, Y. (2007). The effects of muscle damage following eccentric exercise on gait biomechanics. Gait Posture, 25(2), 236-242.
-
Paschalis, V., Koutedakis, Y., Baltzopoulos, V., Mougios, V., Jamurtas, A. Z., & Giakas, G. (2005). Short vs. long length of rectus femoris during eccentric exercise in relation to muscle damage in healthy males. Clin Biomech (Bristol, Avon), 20(6), 617-622.
-
Paschalis, V., Koutedakis, Y., Baltzopoulos, V., Mougios, V., Jamurtas, A. Z., & Theoharis, V. (2005). The effects of muscle damage on running economy in healthy males. Int J Sports Med, 26(10), 827-831.
-
Paschalis, V., Koutedakis, Y., Jamurtas, A. Z., Mougios, V., & Baltzopoulos, V. (2005). Equal volumes of high and low intensity of eccentric exercise in relation to muscle damage and performance. J Strength Cond Res, 19(1), 184-188.
-
Paschalis, V., Nikolaidis, M. G., Fatouros, I. G., Giakas, G., Koutedakis, Y., Karatzaferi, C., . . . Jamurtas, A. Z. (2007). Uniform and prolonged changes in blood oxidative stress after muscle-damaging exercise. In Vivo, 21(5), 877-883.
-
Paschalis, V., Nikolaidis, M. G., Giakas, G., Jamurtas, A. Z., & Koutedakis, Y. (2009). Differences between arms and legs on position sense and joint reaction angle. J Strength Cond Res, 23(6), 1652-1655.
-
Paschalis, V., Nikolaidis, M. G., Giakas, G., Jamurtas, A. Z., Owolabi, E. O., & Koutedakis, Y. (2008). Position sense and reaction angle after eccentric exercise: the repeated bout effect. Eur J Appl Physiol, 103(1), 9-18.
-
Paschalis, V., Nikolaidis, M. G., Giakas, G., Jamurtas, A. Z., Pappas, A., & Koutedakis, Y. (2007). The effect of eccentric exercise on position sense and joint reaction angle of the lower limbs. Muscle Nerve, 35(4), 496-503.
-
Paschalis, V., Nikolaidis, M. G., Giakas, G., Theodorou, A. A., Sakellariou, G. K., Fatouros, I. G., . . . Jamurtas, A. Z. (2010). Beneficial changes in energy expenditure and lipid profile after eccentric exercise in overweight and lean women. Scand J Med Sci Sports, 20(1), e103-111.
-
Paschalis, V., Nikolaidis, M. G., Jamurtas, A. Z., Owolabi, E. O., Kitas, G. D., Wyon, M. A., & Koutedakis, Y. (2012). Dance as an eccentric form of exercise: practical implications. Med Probl Perform Art, 27(2), 102-106.
-
Paschalis, V., Nikolaidis, M. G., Theodorou, A. A., Deli, C. K., Raso, V., Jamurtas, A. Z., . . . Koutedakis, Y. (2012). The effects of eccentric exercise on muscle function and proprioception of individuals being overweight and underweight. J Strength Cond Res.
-
Paschalis, V., Nikolaidis, M. G., Theodorou, A. A., Giakas, G., Jamurtas, A. Z., & Koutedakis, Y. (2010). Eccentric exercise affects the upper limbs more than the lower limbs in position sense and reaction angle. J Sports Sci, 28(1), 33-43.
-
Paschalis, V., Nikolaidis, M. G., Theodorou, A. A., Panayiotou, G., Fatouros, I. G., Koutedakis, Y., & Jamurtas, A. Z. (2011). A weekly bout of eccentric exercise is sufficient to induce health-promoting effects. Med Sci Sports Exerc, 43(1), 64-73.
-
Paschalis, V., Theodorou, A. A., Panayiotou, G., Kyparos, A., Patikas, D., Grivas, G. V., . . . Vrabas, I. S. (2013). Stair descending exercise using a novel automatic escalator: effects on muscle performance and health-related parameters. PLoS One, 8(2), e56218.
-
Pollatou, E., Hiatzitaki, V., & Karadimou, K. (2003). Rhythm or music? Contrasting two types of auditory stimuli in the performance of a dancing routine. Percept Mot Skills, 97(1), 99-106.
-
Pollatou, E., Karadimou, K., & Gerodimos, V. (2005). Gender Differences in Musical Aptitude, Rhythmic Ability and Motor Performance in Preschool Children. Early Child Development and Care, 175(4), 361-369.
-
Pollatou, E., Kioumourtzoglou, E., Agelousis, N., & Mavromatis, G. (1997). Contextual interference effects in learning novel motor skills. Percept Mot Skills, 84(2), 487-496.
-
Sakkas, G., Becopoulos, T., Karayannis, A., Drossos, G., & Giannopoulou, K. (1995). Enzymatic evaluation of renal damage caused by different therapeutic procedures for kidney stone disease. Int Urol Nephrol, 27(6), 669-677.
-
Sakkas, G., Karagiannis, A., Karayannis, D., & Dimopoulos, K. (1995). Laser treatment in urology: our experience with neodymium:YAG and carbon dioxide lasers. Int Urol Nephrol, 27(4), 405-412.
-
Sakkas, G., Kastriotis, I., Karagiannis, A., Kosmaoglou, E., Demonakou, M., & Tamvakis, M. (1995). Carcinosarcoma of the bladder. Int Urol Nephrol, 27(1), 57-60.
-
Sakkas, G., Simopoulou, S., Zamparelou, A., & Moshos, M. (2001). Nephrogenic adenoma of the prostatic urethra in a patient treated with ESWL for a lower ureteral stone. Int Urol Nephrol, 33(2), 369-371.
-
Sakkas, G. K., Ball, D., Mercer, T. H., & Naish, P. F. (2003). An alternative histochemical method to simultaneously demonstrate muscle nuclei and muscle fibre type. Eur J Appl Physiol, 89(5), 503-505.
-
Sakkas, G. K., Ball, D., Mercer, T. H., Sargeant, A. J., Tolfrey, K., & Naish, P. F. (2003). Atrophy of non-locomotor muscle in patients with end-stage renal failure. Nephrol Dial Transplant, 18(10), 2074-2081.
-
Sakkas, G. K., Ball, D., Sargeant, A. J., Mercer, T. H., Koufaki, P., & Naish, P. F. (2004). Skeletal muscle morphology and capillarization of renal failure patients receiving different dialysis therapies. Clin Sci (Lond), 107(6), 617-623.
-
Sakkas, G. K., Gourgoulianis, K. I., Karatzaferi, C., Liakopoulos, V., Maridaki, M. D., Pastaka, C., . . . Stefanidis, I. (2008). Haemodialysis patients with sleep apnoea syndrome experience increased central adiposity and altered muscular composition and functionality. Nephrol Dial Transplant, 23(1), 336-344.
-
Sakkas, G. K., Hadjigeorgiou, G. M., Karatzaferi, C., Maridaki, M. D., Giannaki, C. D., Mertens, P. R., . . . Stefanidis, I. (2008). Intradialytic aerobic exercise training ameliorates symptoms of restless legs syndrome and improves functional capacity in patients on hemodialysis: a pilot study. ASAIO J, 54(2), 185-190.
-
Sakkas, G. K., & Karatzaferi, C. (2012). Hemodialysis fatigue: just "simple" fatigue or a syndrome on its own right? Front Physiol, 3, 306.
-
Sakkas, G. K., Karatzaferi, C., Liakopoulos, V., Maridaki, M. D., Lavdas, E., Giannaki, C. D., . . . Stefanidis, I. (2007). Polysomnographic evidence of sleep apnoea disorders in lean and overweight haemodialysis patients. J Ren Care, 33(4), 159-164.
-
Sakkas, G. K., Karatzaferi, C., Zintzaras, E., Giannaki, C. D., Liakopoulos, V., Lavdas, E., . . . Stefanidis, I. (2008). Liver fat, visceral adiposity, and sleep disturbances contribute to the development of insulin resistance and glucose intolerance in nondiabetic dialysis patients. Am J Physiol Regul Integr Comp Physiol, 295(6), R1721-1729.
-
Sakkas, G. K., Kent-Braun, J. A., Doyle, J. W., Shubert, T., Gordon, P., & Johansen, K. L. (2006). Effect of diabetes mellitus on muscle size and strength in patients receiving dialysis therapy. Am J Kidney Dis, 47(5), 862-869.
-
Sakkas, G. K., Liakopoulos, V., Karatzaferi, C., & Stefanidis, I. (2008). Sleep quality and dialysis efficacy affect functional capacity in patients receiving haemodialysis therapy. Nephrol Dial Transplant, 23(8), 2703-2704; author reply 2704.
-
Sakkas, G. K., Mulligan, K., Dasilva, M., Doyle, J. W., Khatami, H., Schleich, T., . . . Schambelan, M. (2009). Creatine fails to augment the benefits from resistance training in patients with HIV infection: a randomized, double-blind, placebo-controlled study. PLoS One, 4(2), e4605. doi: 10.1371/journal.pone.0004605
-
Sakkas, G. K., Sargeant, A. J., Mercer, T. H., Ball, D., Koufaki, P., Karatzaferi, C., & Naish, P. F. (2003). Changes in muscle morphology in dialysis patients after 6 months of aerobic exercise training. Nephrol Dial Transplant, 18(9), 1854-1861.
-
Sakkas, G. K., Schambelan, M., & Mulligan, K. (2009). Can the use of creatine supplementation attenuate muscle loss in cachexia and wasting? Curr Opin Clin Nutr Metab Care, 12(6), 623-627.
-
Siatras, T., Papadopoulos, G., Mameletzi, D., Gerodimos, V., & Kellis, S. (2003). Static and Dynamic Acute Stretching Effect on Gymnasts' Speed in Vaulting. Pediatric Exercise Science, 15(4), 383-391.
-
Stavropoulos-Kalinoglou, A., Metsios, G. S., Koutedakis, Y., & Kitas, G. D. (2011). Obesity in rheumatoid arthritis. Rheumatology (Oxford), 50(3), 450-462.
-
Stavropoulos-Kalinoglou, A., Metsios, G. S., Koutedakis, Y., Nevill, A. M., Douglas, K. M., Jamurtas, A., . . . Kitas, G. D. (2007). Redefining overweight and obesity in rheumatoid arthritis patients. Ann Rheum Dis, 66(10), 1316-1321.
-
Stavropoulos-Kalinoglou, A., Metsios, G. S., Panoulas, V. F., Douglas, K. M., Nevill, A. M., Jamurtas, A. Z., . . . Kitas, G. D. (2008). Cigarette smoking associates with body weight and muscle mass of patients with rheumatoid arthritis: a cross-sectional, observational study. Arthritis Res Ther, 10(3), R59.
-
Stavropoulos-Kalinoglou, A., Metsios, G. S., Panoulas, V. F., Douglas, K. M., Nevill, A. M., Jamurtas, A. Z., . . . Kitas, G. D. (2009). Associations of obesity with modifiable risk factors for the development of cardiovascular disease in patients with rheumatoid arthritis. Ann Rheum Dis, 68(2), 242-245.
-
Stavropoulos-Kalinoglou, A., Metsios, G. S., Panoulas, V. F., Nevill, A. M., Jamurtas, A. Z., Koutedakis, Y., & Kitas, G. D. (2009). Underweight and obese states both associate with worse disease activity and physical function in patients with established rheumatoid arthritis. Clin Rheumatol, 28(4), 439-444.
-
Stavropoulos-Kalinoglou, A., Metsios, G. S., Panoulas, V. F., Nightingale, P., Koutedakis, Y., & Kitas, G. D. (2012). Anti-tumour necrosis factor alpha therapy improves insulin sensitivity in normal-weight but not in obese patients with rheumatoid arthritis. Arthritis Res Ther, 14(4), R160.
-
Stavropoulos-Kalinoglou, A., Metsios, G. S., Smith, J. P., Panoulas, V. F., Douglas, K. M., Jamurtas, A. Z., . . . Kitas, G. D. (2010). What predicts obesity in patients with rheumatoid arthritis? An investigation of the interactions between lifestyle and inflammation. Int J Obes (Lond), 34(2), 295-301.
-
Stavropoulos-Kalinoglou, A., Metsios, G. S., Veldhuijzen van Zanten, J. J., Nightingale, P., Kitas, G. D., & Koutedakis, Y. (2012). Individualised aerobic and resistance exercise training improves cardiorespiratory fitness and reduces cardiovascular risk in patients with rheumatoid arthritis. Ann Rheum Dis.
-
Theodorakis, Y. (1996). The influence of goals, commitment, self-efficacy and self-satisfaction on motor performance. Journal of Applied Sport Psychology, 8(2), 171-182.
-
Theodorakis, Y., Bagiatis, K., & Goudas, N. (1995). Attitudes toward teaching individuals with disabilities: Application of planned behavior theory. Adapted Physical Activity Quarterly, 12(2), 151-160.
-
Theodorakis, Y., Beneca, A., Malliou, P., & Goudas, M. (1997). Examining psychological factors during injury rehabilitation. Journal of Sport Rehabilitation, 6(4), 355-363.
-
Theodorakis, Y., Doganis, G., & Bagiatis, K. (1991). Age differences and structural validity for the Greek version of the Body Cathexis Scale. Psychol Rep, 68(1), 43-49.
-
Theodorakis, Y., Hatzigeorgiadis, A., & Chroni, S. (2008). Self-talk: It works, but how? Development and preliminary validation of the functions of self-talk questionnaire. Measurement in Physical Education and Exercise Science, 12(1), 10-30.
-
Theodorakis, Y., Laparidis, K., Kioumourtzoglou, E., & Goudas, M. (1997). Combined effects of goal setting and performance feedback on performance and physiological response on a maximum effort task. Perceptual and Motor Skills, 86(3 PART 1), 1035-1041.
-
Theodorakis, Y., Malliou, P., Papaioannou, A., Beneca, A., & Filactakidou, A. (1996). The effect of personal goals, self-efficacy, and self-satisfaction on injury rehabilitation. Journal of Sport Rehabilitation, 5(3), 214-223.
-
Theodorakis, Y., Natsis, P., Papaioannou, A., & Goudas, M. (2003). Greek students' attitudes toward physical activity and health-related behavior. Psychol Rep, 92(1), 275-283.
-
Theodorakis, Y., Papaioannou, A., & Karastogianidou, K. (2004). Relations between family structure and students' health-related attitudes and behaviors. Psychol Rep, 95(3 Pt 1), 851-858.
-
Theodorakis, Y., Weinberg, R., Natsis, P., Douma, I., & Kazakas, P. (2000). The effects of motivational versus instructional self-talk on improving motor performance. Sport Psychologist, 14(3), 253-271.
-
Tsourlou, T., Benik, A., Dipla, K., Zafeiridis, A., & Kellis, S. (2006). The effects of a twenty-four-week aquatic training program on muscular strength performance in healthy elderly women. J Strength Cond Res, 20(4), 811-818.
-
Tsourlou, T., Gerodimos, V., Kellis, E., Stavropoulos, N., & Kellis, S. (2003). The effects of a calisthenics and a light strength training program on lower limb muscle strength and body composition in mature women. J Strength Cond Res, 17(3), 590-598.
-
Vogiatzis, I. (2011). Strategies of muscle training in very severe COPD patients. Eur Respir J, 38(4), 971-975.
-
Vogiatzis, I., Aliverti, A., Golemati, S., Georgiadou, O., Lomauro, A., Kosmas, E., . . . Roussos, C. (2005). Respiratory kinematics by optoelectronic plethysmography during exercise in men and women. Eur J Appl Physiol, 93(5-6), 581-587.
-
Vogiatzis, I., Andrianopoulos, V., Louvaris, Z., Cherouveim, E., Spetsioti, S., Vasilopoulou, M., & Athanasopoulos, D. (2011). Quadriceps muscle blood flow and oxygen availability during repetitive bouts of isometric exercise in simulated sailing. J Sports Sci, 29(10), 1041-1049.
-
Vogiatzis, I., Athanasopoulos, D., Boushel, R., Guenette, J. A., Koskolou, M., Vasilopoulou, M., . . . Zakynthinos, S. (2008). Contribution of respiratory muscle blood flow to exercise-induced diaphragmatic fatigue in trained cyclists. J Physiol, 586(Pt 22), 5575-5587.
-
Vogiatzis, I., Athanasopoulos, D., Habazettl, H., Aliverti, A., Louvaris, Z., Cherouveim, E., . . . Zakynthinos, S. (2010). Intercostal muscle blood flow limitation during exercise in chronic obstructive pulmonary disease. Am J Respir Crit Care Med, 182(9), 1105-1113.
-
Vogiatzis, I., Athanasopoulos, D., Habazettl, H., Kuebler, W. M., Wagner, H., Roussos, C., . . . Zakynthinos, S. (2009). Intercostal muscle blood flow limitation in athletes during maximal exercise. J Physiol, 587(Pt 14), 3665-3677.
-
Vogiatzis, I., Athanasopoulos, D., Stratakos, G., Garagouni, C., Koutsoukou, A., Boushel, R., . . . Zakynthinos, S. (2009). Exercise-induced skeletal muscle deoxygenation in O-supplemented COPD patients. Scand J Med Sci Sports, 19(3), 364-372.
-
Vogiatzis, I., Dapcevic, I., Sachpekidis, V., Stafylas, P., Sidiropoulos, A., Pittas, S., & Tsangaris, V. (2009). Successful thrombolysis of right atrial and ventricular thrombi in a patient with massive pulmonary embolism. Hippokratia, 13(3), 178-180.
-
Vogiatzis, I., De Vito, G., Rodio, A., Madaffari, A., & Marchetti, M. (2002). The physiological demands of sail pumping in Olympic level windsurfers. Eur J Appl Physiol, 86(5), 450-454.
-
Vogiatzis, I., Dimoglou, G., & Sachpekidis, V. (2008). Q fever myocarditis. Hippokratia, 12(1), 46-49.
-
Vogiatzis, I., Georgiadou, O., Giannopoulou, I., Koskolou, M., Zakynthinos, S., Kostikas, K., . . . Roussos, C. (2006). Effects of exercise-induced arterial hypoxaemia and work rate on diaphragmatic fatigue in highly trained endurance athletes. J Physiol, 572(Pt 2), 539-549.
-
Vogiatzis, I., Georgiadou, O., Golemati, S., Aliverti, A., Kosmas, E., Kastanakis, E., . . . Roussos, C. (2005). Patterns of dynamic hyperinflation during exercise and recovery in patients with severe chronic obstructive pulmonary disease. Thorax, 60(9), 723-729.
-
Vogiatzis, I., Georgiadou, O., Koskolou, M., Athanasopoulos, D., Kostikas, K., Golemati, S., . . . Zakynthinos, S. (2007). Effects of hypoxia on diaphragmatic fatigue in highly trained athletes. J Physiol, 581(Pt 1), 299-308.
-
Vogiatzis, I., Habazettl, H., Aliverti, A., Athanasopoulos, D., Louvaris, Z., LoMauro, A., . . . Zakynthinos, S. (2011). Effect of helium breathing on intercostal and quadriceps muscle blood flow during exercise in COPD patients. Am J Physiol Regul Integr Comp Physiol, 300(6), R1549-1559.
-
Vogiatzis, I., Hadjimiltiades, S., Sachpekidis, V., & Parcharidis, G. (2010). Spontaneous coronary artery dissection and acute myocardial infarction during pregnancy. Hellenic J Cardiol, 51(1), 74-80.
-
Vogiatzis, I., Louvaris, Z., Habazettl, H., Andrianopoulos, V., Wagner, H., Roussos, C., . . . Zakynthinos, S. (2013). Cerebral cortex oxygen delivery and exercise limitation in patients with COPD. Eur Respir J, 41(2), 295-301.
-
Vogiatzis, I., Louvaris, Z., Habazettl, H., Athanasopoulos, D., Andrianopoulos, V., Cherouveim, E., . . . Zakynthinos, S. (2011). Frontal cerebral cortex blood flow, oxygen delivery and oxygenation during normoxic and hypoxic exercise in athletes. J Physiol, 589(Pt 16), 4027-4039.
-
Vogiatzis, I., Nanas, S., Kastanakis, E., Georgiadou, O., Papazahou, O., & Roussos, C. (2004). Dynamic hyperinflation and tolerance to interval exercise in patients with advanced COPD. Eur Respir J, 24(3), 385-390.
-
Vogiatzis, I., Nanas, S., & Roussos, C. (2002). Interval training as an alternative modality to continuous exercise in patients with COPD. Eur Respir J, 20(1), 12-19.
-
Vogiatzis, I., Simoes, D. C., Stratakos, G., Kourepini, E., Terzis, G., Manta, P., . . . Zakynthinos, S. (2010). Effect of pulmonary rehabilitation on muscle remodelling in cachectic patients with COPD. Eur Respir J, 36(2), 301-310.
-
Vogiatzis, I., Spurway, N. C., Jennett, S., Wilson, J., & Sinclair, J. (1996). Changes in ventilation related to changes in electromyograph activity during repetitive bouts of isometric exercise in simulated sailing. Eur J Appl Physiol Occup Physiol, 72(3), 195-203.
-
Vogiatzis, I., Spurway, N. C., Wilson, J., & Boreham, C. (1995). Assessment of aerobic and anaerobic demands of dinghy sailing at different wind velocities. J Sports Med Phys Fitness, 35(2), 103-107.
-
Vogiatzis, I., Stratakos, G., Athanasopoulos, D., Georgiadou, O., Golemati, S., Koutsoukou, A., . . . Zakynthinos, S. (2008). Chest wall volume regulation during exercise in COPD patients with GOLD stages II to IV. Eur Respir J, 32(1), 42-52.
-
Vogiatzis, I., Stratakos, G., Simoes, D. C., Terzis, G., Georgiadou, O., Roussos, C., & Zakynthinos, S. (2007). Effects of rehabilitative exercise on peripheral muscle TNFalpha, IL-6, IGF-I and MyoD expression in patients with COPD. Thorax, 62(11), 950-956.
-
Vogiatzis, I., Terzis, G., Nanas, S., Stratakos, G., Simoes, D. C., Georgiadou, O., . . . Roussos, C. (2005). Skeletal muscle adaptations to interval training in patients with advanced COPD. Chest, 128(6), 3838-3845.
-
Vogiatzis, I., Terzis, G., Stratakos, G., Cherouveim, E., Athanasopoulos, D., Spetsioti, S., . . . Zakynthinos, S. (2011). Effect of pulmonary rehabilitation on peripheral muscle fiber remodeling in patients with COPD in GOLD stages II to IV. Chest, 140(3), 744-752.
-
Vogiatzis, I., Tsikrika, E., Sachpekidis, V., Pittas, S., & Kotsani, A. (2010). Factors affecting smoking resumption after acute coronary syndromes. Hellenic J Cardiol, 51(4), 294-300.
-
Vogiatzis, I., Tzineris, D., Athanasopoulos, D., Georgiadou, O., & Geladas, N. (2008). Quadriceps oxygenation during isometric exercise in sailing. Int J Sports Med, 29(1), 11-15.
-
Vogiatzis, I., Williamson, A. F., Miles, J., & Taylor, I. K. (1999). Physiological response to moderate exercise workloads in a pulmonary rehabilitation program in patients with varying degrees of airflow obstruction. Chest, 116(5), 1200-1207.
-
Vogiatzis, I., Zakynthinos, G., & Andrianopoulos, V. (2012). Mechanisms of physical activity limitation in chronic lung diseases. Pulm Med, 2012, 634761.
-
Vogiatzis, I., & Zakynthinos, S. (2009). Physical inactivity: common pathway to peripheral muscle weakness in chronic respiratory diseases? Eur Respir J, 34(6), 1213-1214.
-
Vogiatzis, I., Zakynthinos, S., Boushel, R., Athanasopoulos, D., Guenette, J. A., Wagner, H., . . . Wagner, P. D. (2008). The contribution of intrapulmonary shunts to the alveolar-to-arterial oxygen difference during exercise is very small. J Physiol, 586(9), 2381-2391.
-
Vogiatzis, I., Zakynthinos, S., Georgiadou, O., Golemati, S., Pedotti, A., Macklem, P. T., . . . Aliverti, A. (2007). Oxygen kinetics and debt during recovery from expiratory flow-limited exercise in healthy humans. Eur J Appl Physiol, 99(3), 265-274.
-
Vogiatzis, I. A., Sachpekidis, V., Vogiatzis, I. M., Kambitsi, E., Karamitsos, T., Samanidis, D., . . . Simeonidou, O. (2009). External cardioversion of atrial fibrillation: the role of electrode position on cardioversion success. Int J Cardiol, 137(1), e8-10.
-
Vrabas, I. S., Dodd, S. L., & Crawford, M. P. (2002). Interaction of blood flow and oxygen delivery affects peak VO2 and fatigue in canine muscle in situ. Eur J Appl Physiol, 86(3), 273-279.
-
Vrabas, I. S., Dodd, S. L., Powers, S. K., Hughes, M., Coombes, J., Fletcher, L., . . . Reid, M. B. (1999). Endurance training reduces the rate of diaphragm fatigue in vitro. Med Sci Sports Exerc, 31(11), 1605-1612.
-
Zafeiridis, A., Dalamitros, A., Dipla, K., Manou, V., Galanis, N., & Kellis, S. (2005). Recovery during high-intensity intermittent anaerobic exercise in boys, teens, and men. Med Sci Sports Exerc, 37(3), 505-512.
-
Zafeiridis, A., Giagazoglou, P., Dipla, K., Salonikidis, K., Karra, C., & Kellis, E. (2010). Muscle fatigue during intermittent exercise in individuals with mental retardation. Res Dev Disabil, 31(2), 388-396.
-
Zafeiridis, A., Goloi, E., Petridou, A., Dipla, K., Mougios, V., & Kellis, S. (2007). Effects of low- and high-volume resistance exercise on postprandial lipaemia. Br J Nutr, 97(3), 471-477.
-
Zafeiridis, A., Jeevanandam, V., Houser, S. R., & Margulies, K. B. (1998). Regression of cellular hypertrophy after left ventricular assist device support. Circulation, 98(7), 656-662.
-
Zafeiridis, A., Rizos, S., Sarivasiliou, H., Kazias, A., Dipla, K., & Vrabas, I. S. (2011). The extent of aerobic system activation during continuous and interval exercise protocols in young adolescents and men. Appl Physiol Nutr Metab, 36(1), 128-136.
-
Zafeiridis, A., Saraslanidis, P., Manou, V., Ioakimidis, P., Dipla, K., & Kellis, S. (2005). The effects of resisted sled-pulling sprint training on acceleration and maximum speed performance. J Sports Med Phys Fitness, 45(3), 284-290.
-
Zafeiridis, A., Sarivasiliou, H., Dipla, K., & Vrabas, I. S. (2010). The effects of heavy continuous versus long and short intermittent aerobic exercise protocols on oxygen consumption, heart rate, and lactate responses in adolescents. Eur J Appl Physiol, 110(1), 17-26.
-
Zafeiridis, A., Smilios, I., Considine, R. V., & Tokmakidis, S. P. (2003). Serum leptin responses after acute resistance exercise protocols. J Appl Physiol, 94(2), 591-597.
-
Zafeiridis, A., Vasiliadis, A. V., Doumas, A., Galanis, N., Christoforidis, T., Kyparos, A., . . . Vrabas, I. S. (2012). Muscle perfusion of posterior trunk and lower-limb muscles at rest and during upper-limb exercise in spinal cord-injured and able-bodied individuals. Spinal Cord, 50(11), 822-826.
-
Zourbanos, N., Hatzigeorgiadis, A., Tsiakaras, N., Chroni, S., & Theodorakis, Y. (2010). A multimethod examination of the relationship between coaching behavior and athletes' inherent self-talk. J Sport Exerc Psychol, 32(6), 764-785.
Αρχική
Είστε σίγουροι πως θέλετε να κατεβάσετε το ηλεκτρονικό βιβλίο? 0 λήψεις. Ναί
|
|